مهاجرت کاری به المان

مهاجرت کاری به کشور آلمان

Work migration to Germany

کار در آلمان

کشور آلمان بعنوان قطب اقتصادی اروپا و صنعتی ترین کشور در اروپا، به دلیل روابط تجاری و بازرگانی خوبی که با کشورهای جهان دارد، مهد فرصت های شغلی میباشد. بنابراین اگر مقصد شما کشوری همچون آلمان با چنین اقتصاد قدرتمندی باشد، از بهترین گزینه های پیش رو مهاجرت کاری به آلمان است. به دلیل شرایط اقتصادی مطلوب و وجود مشاغل زیاد در آلمان، معمولا مهاجران کاری آلمان ظرف مدت زمان تقریبا کوتاهی موفق به یافتن شغل مورد نظر خود در شرکت های متنوع و استارت آپ های فعال می شوند.

کار در آلمان

کشور آلمان بعنوان قطب اقتصادی اروپا و صنعتی ترین کشور در اروپا، به دلیل روابط تجاری و بازرگانی خوبی که با کشورهای جهان دارد، مهد فرصت های شغلی میباشد. بنابراین اگر مقصد شما کشوری همچون آلمان با چنین اقتصاد قدرتمندی باشد، از بهترین گزینه های پیش رو مهاجرت کاری به آلمان است. به دلیل شرایط اقتصادی مطلوب و وجود مشاغل زیاد در آلمان، معمولا مهاجران کاری آلمان ظرف مدت زمان تقریبا کوتاهی موفق به یافتن شغل مورد نظر خود در شرکت های متنوع و استارت آپ های فعال می شوند.

بازار کار و نرخ بیکاری در آلمان

برای انتخاب کشور مورد نظر برای مهاجرت و کار، اولین گام بررسی نرخ بیکاری ان کشور است. لازم به ذکر است اگر نرخ بیکاری کشوری پایین تر از ۶ درصد باشد، کاریابی در ان کشور برای شما بسیار راحت تر خواهد بود. نرخ بیکاری آلمان از پایین ترین نرخ های بیکاری در میان کشورهای اتحادیه اروپا است که این نرخ در ابتدای سال ۲۰۲۲، به پایین‏ ترین میزان خود یعنی حدود ۵ درصد رسید. البته میانگین نرخ بیکاری کشور آلمان بسیار پایین و حدود ۳.۲ دهم درصد است. این درصد نشان دهنده کمبود نیروی کار آلمان در مقایسه با بسیاری از دیگر کشورهای اتحادیه اروپا است که احتمال می رود در سال های آینده سیر نزولی نیز پیدا کرده و حتی تا سال ۲۰۲۵ به ۳.۱ درصد هم برسد.

 هرچقدر نرخ بیکاری در یک کشور پایین تر باشد، فرصت های شغلی متعاقبا بالاتر می رود.  به همین دلیل وقتی صحبت از کاریابی و مهاجرت کاری به میان می اید، از بهترین گزینه ها کشور آلمان است.

البته نرخ بیکاری در مناطق مختلف آلمان مقداری متفاوت است، در مناطق جنوبی این کشور مانند Bavaria و شهرهایی مانند مونیخ و بایرن نرخ بیکاری آلمان حتی پایین تر است. همچنین مطالعات موسسه‏‏‏‎ ‏فدرال آلمان در سال ۲۰۱۸ مشخص کردند که یک سوم مهاجران شاغل در آلمان از کشورهای غیر اروپایی هستند. نتیجه ی این مطالعه، نشان دهنده ی شرایط مطلوب آلمان برای کارکنان خارجی است به طوری که در سال ۲۰۱۹ تعداد مهاجران جویای کار در آلمان به ‏طرز چشمگیری افزایش یافتند.

میزان درآمد در آلمان

حداقل دستمزد ساعتی در آلمان تقریبا برابر با ۱۰ یورو و میانگین درآمد ماهانه در آلمان تقریبا۴۰۰۰ یورو می باشد. البته عوامل زیادی مانند میزان تحصیلات، میزان تجربه، مهارت و … بر درآمد در آلمان مانند کشورهای دیگر تاثیر میگذارند.

متوسط درآمد سالیانه در آلمان و برخی کشورهای دیگر در سال ۲۰۲۲

کشورمتوسط درآمد سالیانه (پوند)ساعات کار هفتگی
آلمان۴۹/۵۸۰۴۰
اسپانیا۳۳/۵۰۲۴۰
سوئیس۹۲/۴۳۷۴۲
هلند۴۸/۱۸۶۴۰
ایرلند۳۰/۳۲۰۴۰
فرانسه۵۴/۰۴۸۳۵
انگلیس۵۵/۵۲۹۴۰

پرطرفدار ترین مشاغل آلمان

 ویزای کاری آلمان

پذیرش نیروی کار در آلمان، با صدور ویزای کار این کشور امکان پذیر است. جهت اخذ ویزای کار آلمان یا همان ویزای جاب آفر آلمان باید یک پیشنهاد شغلی از این کشور داشته باشید. مطابق با قوانین کار در آلمان، برای جذب نیروی کار و ارسال دعوتنامه و پیشنهاد کاری متقاضیان کار در آلمان که خارج از اتحادیه اروپا و سوئیس می باشند، پیش تر از این لازم بود شخص کارفرما موقعیت شغلی مورد نظر را به مدت ۶ ماه در کشور آلمان و اتحادیه اروپا آگهی نماید. در صورتی که در طی این مدت شخص متقاضی کار در کشور آلمان یا اتحادیه اروپا یافت نمی شد، کارفرما می توانست دعوتنامه کاری را برای فرد مورد نظر در خارج از اتحادیه ارسال نماید و تنها در این صورت بود که افراد خارج از اتحادیه اروپا می توانستند با اخذ جاب آفر آلمان، ویزای کار این کشور را دریافت کنند. خوشبختانه در حال حاضر این قانون در کشور آلمان تغییر کرده است و بدون نیاز به آگهی کردن شخص کارفرما می تواند جاب آفر را ارسال نماید.

شرایط و مدارک مورد نیاز ویزای کاری آلمان

شرایط عمومی مهاجرت کاری به آلمان:

  • جزو مشاغل مورد نیاز آلمان بودن رشته ی شما.
  • سابقه کاری حداقل سه ساله در این زمینه.
  • داشتن مدرک زبان آلمانی یا ایلتس ( این گزینه شانس کاریابی شمارا بسیار بالا میبرد).
  • محدوده سنی خاصی ذکر نشده اما در سنین بین ۱۸-۴۵ سالگی شما بیشترین شانس را دارید.
  • داشتن تمکن مالی قوی قبل از مراجعه به سفارت جهت ارائه ی درخواست اخذ ویزای کاری آلمان.

شرایط کاری مهاجران به آلمان

  • میانگین ساعات کاری هفتگی حدودا ۴۰ ساعت (حداکثر ۴۸ ساعت)است.
  • میانگین ساعات کاری روزانه حدودا ۸ ساعت (حداکثر ۱۰ ساعت، اگر طی ۶ ماه گذشته میانگین ساعات کاری فرد در روز بیش از ۸ ساعت نباشد) است.
  • حداقل تعطیلات قانونی سالانه ۲۶ روز است.
  • حداقل مرخصی  سالانه ۲۸ روز به علاوه تعطیلات سالانه ی ۲۶ روزه است.
  • از جمله مزایای کار در کشور آلمان ساعات کاری مناسب، استفاده از پتانسیل کارکنان و حقوق و بیمه ی مناسب است.

شرایط مهم برای کار در آلمان

  • اخذ تائیدیه مدارک
  • اخذ بیمه سلامت عمومی یا بیمه تامین اجتماعی در آلمان
  • اخذ شماره شناسایی مالیاتی

مدارک مورد نیاز برای ویزای کار در آلمان

  • مدرک تحصیلی لیسانس یا فوق لیسانس متقاضی از دانشگاه های آلمان و یا معادل آن مدارک
  • پاسپورت متقاضی با مدت اعتبار بیشتر از ۶ ماه.
  • ۲ قطعه عکس جدید با زمینه سفید
  • نامه کاری متقاضی
  • بیمه نامه مسافرتی و بیمه نامه درمانی
  • تکمیل فرم درخواست ویزا آنلاین
  • پیش نیاز تقاضای ویزا به آدرس General Consulate of the Federal Republic of Germany
  • نامه تمکن مالی متقاضی
  • رزرو هتل و یا اجاره ملک برای مدت خاص
  • مدرک زبان حداقل B1 آلمانی

مدرک زبان برای کار در آلمان

با وجود اینکه امکان کار در آلمان به زبان انگلیسی وجود دارد اما تعداد فرصت های شغلی به زبان انگلیسی در آلمان بیشتر از حدود ۱۰% نیست. بنابراین میتوان گفت اصلی ترین بخش کار کردن در آلمان، داشتن مهارت زبان آلمانی است.

یادگیری زبان آلمانی یکی از مهم ترین مراحل برای آماده سازی برای زندگی در آلمان است و به شما کمک می‌کند سریع‌تر با فرهنگ و مردم آلمان اشنا شوید. علاوه بر این برای کار یا تحصیل حتی ممکن است لازم باشد مدرکی دال بر مهارت های آلمانی خود ارائه دهید. در بسیاری موارد برای درخواست ویزا مدرک سطح مشخصی از زبان آلمانی نیز ضروری است:

آلمانی برای کار: حتی اگر مجبور نباشید مهارت های زبان آلمانی خود را برای شغل خود ثابت کنید، گذراندن امتحانات و گواهینامه ها در CV یا رزومه شما خوب به نظر می رسد و شانس شما را هنگام درخواست شغل افزایش می دهد. به طور کلی سطح زبان آلمانی مورد نیاز برای ویزای کاری آلمان B1 است اما ممکن است بعضی کارفرمایان سطح بالاتری را مدنظر داشته باشند.

حرفه های مراقبت  بهداشتی: اگر قصد دارید در بخش مراقبت های بهداشتی در آلمان کار کنید مثلا به عنوان پرستار یا پزشک، دانستن زبان آلمانی الزامی است. شما به یک مدرک زبان رسمی از یک مرکز زبان شناخته شده مانند انستیتو گوته یا یک موسسه دارای گواهی telc نیاز دارید.

آلمانی برای همسران : آیا قصد دارید همراه همسرتان که در آلمان کار خواهد کرد وارد آلمان شوید؟ باید مدرکی مبنی بر دانش اولیه زبان آلمانی( معمولا سطح A1) ارائه دهید.

مهارت های زبان آلمانی به عنوان پیش نیاز برای اخذ ویزای کاری آلمان : ممکن است سطح خاصی از زبان آلمانی برای درخواست ویزای مدنظرتان مورد نیاز باشد. به عنوان مثال، اگر می خواهید برای ویزای جستجوی کار آلمان درخواست دهید، مدرک زبان آلمانی لازم است.

آیا فقط با زبان انگلیسی می توان در آلمان زندگی کرد ؟

امکان زندگی در آلمان بدون دانستن زبان آلمانی نیز وجود دارد. اکثر آلمانی ها میتوانند به زبان انگلیسی صحبت کنند، قطار اطلاعیه ها را به زبان انگلیسی اعلام می کند و در رستوران ها و بارها، گارسون ها و پیشخدمت ها اغلب به زبان انگلیسی مسلط هستند.

ایا مشاغل انگلیسی زبان در آلمان  وجود دارد ؟

بله، مشاغل انگلیسی زبان در آلمان وجود دارد. اگر به دنبال شغل در استارتاپ های فناوری یا دپارتمان های دیجیتال هستید، شانس بیشتری برای یافتن کار در آلمان بدون زبان آلمانی دارید. اما اگر قصد کار در آلمان در زمینه منابع انسانی، حسابداری، بازاریابی، مشاوره، پزشکی یا حقوق را دارید، کمترین فرصت را برای یافتن شغل به زبان انگلیسی در آلمان خواهید داشت.

هرچند ممکن است سایت هایی مانند LinkedIn یا Indeed صدها هزار لیست شغلی را به زبان انگلیسی در آلمان نشان دهند. اما هنگامی که شرایط مشاغل را بخوانید، اغلب متوجه خواهید شد که “مهارت های زبان آلمانی و انگلیسی خوب ” مورد نیاز است. یعنی تاکید دارند بدون دانش زبان آلمانی به دست اوردن ان شغل مقدور نیست.

در سال ۲۰۱۸، Indeed با بیش از ۲۰۰۰ کارمند در آلمان مصاحبه کرد و به حقایق جالب زیر در مورد زبان کار در آلمان پی برد:

۴۴% از کارمندان آلمانی در شغل خود از زبان خارجی استفاده می کنند. زبان خارجی اول که در دفاتر آلمان صحبت می شود انگلیسی است و پس از آن فرانسوی و روسی است.

۲۹% کارمندان آلمانی هر روز در محل کار خود به یک زبان خارجی صحبت می کنند و ۳۵% حداقل دو تا سه بار در هفته.

۴۷% از یک زبان خارجی برای برقراری ارتباط با همکاران بین المللی استفاده می کنند.

%۲۷ درصد در جلسات از زبان انگلیسی نیز استفاده می کنند.

Indeed در جدیدترین مطالعه خود نشان داد که برلین شهری است که بیشترین آگهی های شغلی به زبان انگلیسی (۱۴ درصد) را دارد و پس از آن مونیخ و فرانکفورت با ۱۱ درصد قرار دارند.

انواع ویزای کاری آلمان

متقاضیان گرامی با توجه به شرایط خود میتوانند از روش های متفاوتی برای اخذ ویزای کاری آلمان اقدام کنند. بر این اساس ما سه نوع ویزای کاری آلمان را طبقه بندی و بررسی میکنیم :

job  offer visa  : متقاضیانی که از طرف یک کارفرمای معتبر پیشنهاد کار دارند.

Jobseeker visa : متقاضیانی که پیشنهاد کاری ندارند و بعد از مهاجرت قصد جستجو و یافتن کار را دارند.

Ausbildung visa : متقاضیانی که فعلا تخصص ندارند و قصد کاراموزی و دریافت اموزش نظری و عملی در آلمان و پس از ان اقدام برای کاریابی را دارند.

کار در آلمان از طریق Job Offer

این روش مخصوص متقاضیانی است که مدرک دانشگاهی یا مدرک معتبر فنی و حرفه ای را در رشته و شغل مورد نظر دارند. همچنین به معادل سازی مدارک متقاضی با مدارک آلمان و سابقه کاری و رزومه نیاز است. تا مدتی پیش کارفرمایان باید ابتدا آگهی جذب نیرو را به مدت سه ماه در روزنامه های محلی آلمان و سه ماه در اتحادیه اروپا منتشکر میکردند. اگر با وجود این اقدامات نیروی مدنظر یافت نمیشد، کارفرما میتوانست از کشورهای خارج از اتحادیه اروپا جذب نیرو کند. خوشبختانه پس از اصلاح قوانین کار آلمان در سال ۲۰۲۱ کارفرمایان دیگر هیچ محدودیتی برای جذب نیرو ندارند و هیچ فرقی میان اروپاییان و غیر اروپایی ها در کاریابی نیست. اگر قصد مهاجرت کاری به آلمان بدون مدرک دانشگاهی یا قصد کار در آلمان با مدرک فنی و حرفه ای را دارید این گزینه نیز برای شما مناسب است.

شرایط جاب افر آلمان

  • حداکثر سن ۴۵ سال ( درصورت داشتن سابقه کاری تخصصی و پیوسته و مهارت بسیار بالا، حداکثر ۵۰ سال )
  • حداقل مدرک لیسانس یا مدرک فنی حرفه ای معتبر
  • سابقه کاری مرتبط با مدرک حداقل ۲ سال
  • حداقل مدرک زبان انگلیسی آیلتس ۵/۵ یا زبان آلمانی سطح B2

مراحل دریافت جاب افر آلمان

  1. دریافت پیشنهاد شغلی
  2. تعیین مدت قرارداد
  3. ارسال مدارک
  4. مصاحبه کاری

مدارک ارسالی به سفارت آلمان برای ویزای جاب افر

  • گواهی عدم سوء پیشینه
  • هزینه ویزا
  • اثبات تمکن مالی
  • فرم‌ درخواست ویزای کاری
  • دو قطعه عکس مناسب برای پاسپورت
  • بیمه بهداشت و درمان کشور آلمان
  • بیمه سفر کشور آلمان
  • ارائه قراردادنامه کاری
  • ترجمه رزومه کامل کاری و تحصیلی
  • پاسپورت دارای اعتبار
  • ارائه اجاره‌نامه منزل در آلمان
  • ترجمه آلمانی مدارک فنی

کار در آلمان از طریق ویزای جستجوی کار (Job seeker)

اگر شما قرارداد کاری با یک کارفرما در آلمان ( Job Offer ) ندارید، میتوانید از طریق ویزای جستجوی کار آلمان اقدام کنید. با اخذ ویزای جستجوی کار آلمان، متقاضی مجاز میشود به مدت ۶ ماه در آلمان اقامت داشته باشد و در این ۶ ماه به جستجوی شغل مرتبط به رشته تحصیلی خود بپردازد و موفق به عقد قرارداد حداقل یک ساله با کارفرمای آلمانی شود.

این نکته را در نظر داشته باشید که ویزای جست و جوی کار آلمان با ویزای کاری آلمان و اجازه ی کار متفاوت است. ویزای جستجوی کار آلمان فقط امکان ۶ ماهه ای برای بازدید و پیدا کردن شغل مناسب در آلمان و اجازه ی کار پاره وقت تا پایان این ۶ ماه را میدهد. از مزایای این روش و کارهای پاره وقت این است که فرد می ‌تواند در این شش ماه به کارهای مختلف مشغول شود و با همکاری با کارفرمایان مختلف شایستگی خود را نشان داده و مهارت های حرفه ای و میان فردی اش را در محیط های جدید کاری ارتقا دهد.

حال در صورت عدم موفقیت ، ویزای جستجوی کار آلمان او در پایان ۶ ماه منقضی میشود و متقاضی باید به کشور خود بازگردد. اما اگر موفق به یافتن شغل شود اجازه اقامت او در این کشور تمدید شده و حالا ویزای جاب سیکر او به ویزای کاری آلمان تبدیل میشود. حالا در این مرحله او میتواند همسر و فرزندان خود را نیز بعنوان همراه به آلمان بیاورد. لازم به ذکر است پس از ۴ سال کار در آلمان ، فرد میتواند برای گرفتن اقامات دائم آلمان اقدام کند و در سال ۵-۶ میتواند برای اخذ تابعیت و پاسپورت آلمان اقدام کند.

شرایط اخذ ویزای جستجوی کار آلمان

حداقل مدرک زبان آلمانی B1یا ایلتس ۵/۵

حداقل مدرک تحصیلی فوق دیپلم یا مدرک فنی و حرفه ای معتبر

اعتبار سنجی مدرک تحصیلی بر اساس ملاک های آلمان

سابقه کاری مرتبط حداقل دو ساله

اوسبیلدونگ یا کاراموزی در آلمان

احتمالا ( اوسبیلدونگ ) را در میان گزینه های کار در آلمان زیاد شنیده اید. پس با ما همراه باشید تا به تعریف و بررسی این روش معروف و پرطرفدار بپردازیم.

در این روش شما نیازی به سابقه کاری و مدرک دانشگاهی ندارید. آوسبیلدونگ یک دوره کارآموزی ۲ تا ۴ ساله با اموزش تئوری و عملی در آلمان است که دو نوع متفاوت دارد. شما پس از گذراندن این دوره میتوانید وارد بازار کار آلمان و حتی در کمپانی های بزرگ و جهانی ای مانند فولکس واگن، بی ام دبلیو، الیانز، دایملر و زیمنس شوید. تقاضای کشور آلمان برای نیروی کار ماهر و متخصص بالا و به همین دلیل شانس افراد برای پیدا کردن فرصت کارآموزی بسیار زیاد است. همچنن سالهاست که آلمان با کمبود نیروی کار ماهر در بعضی از حرفه های خاص روبرو شده است ، حرفه هایی بدون نیاز به مدارک دانشگاهی.

شرایط آوسبیلدونگ آلمان

  • حداقل مدرک دیپلم
  • تایید مدارک تحصیلی توسط مراجع آلمانی ( خوشبختانه دیپلم دبیرستان و هنرستان ایران مورد تایید است )
  • حداقل مدرک زبان آلمانی A2 ( البته برای راحتی و موفقیت در دوره ها سطح زبان B2 مناسب تر است )
  • سن ۱۸-۲۵ سال ( برای بعضی حرفه ها استثنا وجود دارد )

حقوق اوسبیلدونگ آلمان

حقوق اوسبیلدونگ به رشته ی ان ، منطقه ای که هستید و … بستگی دارد.

باتوجه به اینکه حداقل دستمزد در آلمان برای هر ساعت حدود ۱۰ یورو است، شما با ۴۰ ساعت کار در هفته حداقل حدود ۱۶۰۰ یورو در ماه میتوانید درامد کسب کنید. حقوق دریافتی شما در اوسبیلدونگ آلمان حدود ۵۰۰ یورو تا ۱۲۰۰ یورو در ماه می‌تواند که این مبلغ برای هزینه هایتان کافی است. همانطور که بالاتر گفتیم از عوامل موثر بر میزان حقوق شما ، نوع دوره اوسبیلدونگ شماست.

بعد از اتمام این دوره با موفقیت، شما میتوانید به عنوان یک نیروی متخصص و ماهر برای خود شغل پیدا کنید و ماهانه حدود ۱۸۰۰ تا ۳۸۰۰ یورو حقوق داشته باشید.

انواع دوره‌های آوسبیلدونگ در آلمان

  • آوسبیلدونگ آلمان با تحصیلات مدرسه‌ ای (schuliche ausbildung)
  • آوسبیلدونگ آلمان دوگانه (Duale Ausbildung)
  • آوسبیلدونگ آلمان با تحصیلات مدرسه‌ ای (schuliche ausbildung)

این نوع از اوسبیلدونگ های آلمان توسط دانشکده‌های فنی حرفه‌ای یا کالج‌های حرفه‌ای برگزار می‌شوند که میتوانند دولتی یا خصوصی باشند. در دوره‌های آوسبیلدونگ آلمان با تحصیلات مدرسه ای ، اموزش های تئوری بیشتر از اموزش های عملی هستند. این دوره‌ ها در رشته‌ هایی مانند پرستاری، فروشندگی، مهندسی و نیروی کار فنی صنعتی و … برگزار میشوند. همچنین در این نوع از اوسبیلدونگ (به جز رشته هایی مانند پرستاری)  معمولا دستمزدی پرداخت نمیشود. البته همزمان با گذراندن این دوره ها، شما اجازه کار تا ۱۰ ساعت در هفته را دارید. ازمواردی که شانس شما را برای پذیرش درخواست اوسبیلدونگ آلمان بالا میبرد میتوان به تجربه کاری در رشته مورد نظر، نمرات تحصیلی و مدرک زبان آلمانی اشاره کرد.

  • آوسبیلدونگ آلمان دوگانه (Duale Ausbildung)

آوسبیلدونگ دوگانه آلمان، پرطرفدارترین نوع اوسبیلدونگ در آلمان است. در این نوع از آوسبیلدونگ ترکیبی از مباحث تئوری و عملی وجود دارد. به عبارتی میزان کارعملی در اوسبیلدونگ دوگانه بیشتر از اوسبیلدونگ آلمان با تحصیلات مدرسه ای است. به همین دلیل برای شرکت در این دوره‌ها، به دلیل اهمیت مهارت های عملی لازم دارید در یک شرکت مشغول شوید. میتوان گفت در اوسبیلدونگ دوگانه ۴۰ درصد از هفته به مدرسه فنی و اموزش تئوری و باقی هفته به کار عملی در شرکت اختصاص میابد.

طول دوره‌های آوسبیلدونگ دوگانه آلمان معمولا بین ۲ تا ۳ سال است اما بسته به رشته ی منتخب به ۴ سال هم میرسد. همچنین بر خلاف نوع تحصیلات مدرسه ای، کارآموز در این نوع حقوق دریافت می‌کند که به آن Ausbildungsvergütung می‌ گویند. حقوق کافی، فرصت‌های شغلی بعد از اتمام دوره، امکان استخدام در کمپانی‌ های بزرگ آلمان و نهایتا اخذ اقامت دائم آلمان بعد از ۵ سال، مهم‌ترین مزایای آوسبیلدونگ دوگانه هستند.

دسته بندی رشته های اوسبیلدونگ آلمان بر اساس موضوع

  • مدیریت تجاری ( ۱۳ زیر رشته دارد )
  • امور اجتماعی (رسیدگی به حق و حقوق سالمندان، کودکان بی سرپرست، نگهداری کودکان و…)
  • فیزیوتراپی و کار درمانی
  • مکاترونیک و مدیریت

پردرامدترین رشته های اوسبیلدونگ آلمان

  • متخصص مکاترونیک
  • کارمند بانک
  • مکانیک هواپیما
  • پرستار
  • فروشنده بیمه
  • متخصص IT
  • کنترل کننده ترافیک هوایی
  • مکانیک کشتی
  • پلیس

پرتقاضاترین رشته های اوسبیلدونگ آلمان

  • اوسبیلدونگ مکانیک خودرو
  • اوسبیلدونگ مالی و حسابداری
  • اوسبیلدونگ آی تی
  • اوسبیلدونگ دستیار دندان پزشک و تکنسین
  • اوسبیلدونگ کار در ارتفاع
  • اوسبیلدونگ مدیریت
  • اوسبیلدونگ آرایشگری
  • اوسبیلدونگ شیمی و فیزیک
  • اوسبیلدونگ پرستاری

بلو کارت آلمان (Blue Card)

از دیگر ویزاهای کاری آلمان ، بلوکارت (Blue Card) است که شرط ان قراردادی کاری با مبلغ سالیانه ۵۶۴۰۰ یورو است. در واقع بلوکارت یا کارت آبی آلمان یک مجوز کار و زندگی در آلمان برای افرادی است که مدرک دانشگاهی دارند و از طریق job offer آلمان یعنی پیشنهاد کاری معتبر از یک کارفرمای آلمانی یا جستجوی کار ( job seeker  ) ، موفق به یافتن شغل و بستن قراردادی کاری با حداقل حقوق سالیانه ۵۶۴۰۰ یورو میشوند. البته این مقدار حداقلی برای مشاغلی که در انها کمبود نیرو وجود دارد مانند پرستار ی و IT و …  به ۴۴۳۰۴ یورو در سال کاهش پیدا میکند.

بلو کارت آلمان این امکان را به شما میدهد که تا ۳ ماه بعد از پایان مدت قرارداد کاری خود و حداکثر به ‌مدت ۴ سال در آلمان کار کنید. اگر موفق به اخذ بلوکارت آلمان شوید بعد از ۲۶-۲۱ ماه می‌توانید اقامت آلمان را بگیرید.

حال اگر حقوق سالیانه شما در قرارداد کاریتان کمتر از ۵۶۴۰۰ یورو باشد ، موفق به اخذ ویزای کاری آلمان خواهید شد. در واقع اصلی ترین تفاوت ویزای کاری و بلوکارت آلمان در زمان اخذ اقامت دائم آلمان است ؛ ویزای کار آلمان بعد از ۵ سال و ویزای بلو کارت بعد از ۲۱ الی ۳۶ ماه (بسته به مدرک زبان متقاضی) تبدیل به اقامت دائم آلمان می شود.

 بلوکارت آلمان، کارتی است که تابعیت این کشور را نشان می‌دهد. با داشتن این کارت، شما شهروند و تبعه‌ی این کشور به حساب می‌آیید و از تمامی حقوق قانونی که در این کشور وجود دارد بهره‌مند می‌شوید. در تمامی روش‌های مهاجرتی که در بالا نیز به آنها اشاره کردیم، شما می‌بایست مدت زمان مشخصی را در این کشور اقامت داشته باشید و پس از برآورده ساختن شرایط مورد قبول دولت، مانند کار به مدت ۳ تا ۵ سال و پرداخت مالیات، یا برخی شرایط دیگر، اقامت دائم این کشور را بدست آورید. پس از گذشت ۳ سال از دریافت اقامت دائم، قادر خواهید بود تا برای دریافت تابعیت و اخذ بلوکارت آلمان درخواست دهید. توجه داشته باشید که این شرایط اختصاصی، بسته به روش مهاجرتی که شما انتخاب کرده‌اید، متفاوت است! شرایط و مدارک کلی مورد نیاز اخذ بلوکارت که در تمامی روش‌های مهاجرتی یکسان می‌باشند عبارتند از:

  • پاسپورت معتبر و دارای اعتبار حداقل ۶ ماه.
  • کپی تمامی صفحات پاسپورت.
  • مدارک هویتی فرد متقاضی به همراه ترجمه معتبر آنها.
  • مدارک هویتی افراد خانواده در صورت مهاجرت با آنها.
  • سند ازدواج و ترجمه آن(در صورت تاهل).
  • آخرین مدرک تحصیلی به همراه ترجمه معتبر.
  • ترجمه‌ی رزومه علمی و کاری متقاضی به زبان انگلیسی یا آلمانی.
  • ثبت نام در وب سایت European Blue Card.
  • داشتن مدرک آلمانی یا انگلیسی، با نمره‌ی مورد قبول سفارت.
  • بیمه مورد تایید کنسولگری.
  • چند عدد عکس پاسپورتی.

شرایط کار در آلمان بدون مدرک دانشگاهی

با توجه به صحبت های بالا می دانیم شرط اصلی برای اشتغال در آلمان، اخذ ویزای کاری آلمان است. اگر متقاضی مدرک تحصیلی ندارد ، باید حداقل در یک زمینه تخصص و مهارت عملی داشته باشد تا به جای مدارک دانشگاهی مدارک مهارتی خود را به سفارت ارائه دهد و معادل سازی صورت بگیرد.

قوانین جدید کار در آلمان در سال ۲۰۲۴

  • اجازه اقامت ۶ ماهه به مهاجران از طریق ویزای جاب سیکر آلمان
  • داشتن تمکن مالی برای تامین هزینه های خود در طول مدت اقامت ۶ ماهه ی جاب سیکر آلمان
  • حداقل سطح b1 زبان آلمانی
  • اجازه کار به مهاجران آلمان با مهارت کافی بدون مدرک تحصیلی مرتبط
  • مهاجرت از طریق اوسبیلدونگ برای دانشجویان کشورهای غیر اتحادیه اروپا به شرط داشتن زیر ۲۵ سال سن و تسلط بر زبان آلمانی در سطح B2
  • سریع تر شدن روند استخدام متخصصان مهاجر در آلمان

شرایط اخذ ویزای همراه کاری آلمان برای خانواده

یکی از سوالات رایج متقاضیان کار در آلمان، همراهی خانواده است. همانطور که قبل تر گفته شد، در صورت اخذ ویزای جستجوی کار آلمان، فرد ابتدا تنها به آلمان میرود. اگر موفق به یافتن شغل مناسب شود ، با تبدیل ویزای جاب سیکر (جستجوی کار) آلمان به ویزای کاری آلمان میتواند درخواست ویزای همراه آلمان را بدهد. همراه شامل همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال میشود که از مزایای ان میتوان به تحصیل رایگان فرزندان در آلمان اشاره کرد.

علاوه بر ویزای کاری آلمان متقاضی باید توانایی اش در تامین هزینه های خانواده ، داشتن درامد کافی و  داشتن مسکن مناسب را اثبات کند.

اخذ اقامت دائم و تابعیت آلمان از طریق کار

اگر شما موفق به اخذ ویزای کاری آلمان شوید و به مدت ۵-۴ سال با پرداخت بیمه و مالیات در این کشور مشغول به کار باشید، میتوانید برای اخذ اقامت دائم آلمان اقدام کنید. با اخذ اقامت دائم آلمان شما شهروند آلمان محسوب شده و از امکاناتی مانند خدمات درمانی، بهداشتی، آموزشی، حق حمایت از کنسولگری و….. برخوردار میشوید.

شرایط اقدام برای اخذ تابعیت آلمان

  • اثبات حضور ۸ ساله ی خود در این کشور پس از اخذ اقامت دائم آلمان
  • تسلط بر زبان آلمانی سطح b1
  • داشتن در امد کافی برای تامین مخارج زندگی خود و خانواده
  • عدم سوء سابقه کیفری در مدت اقامت در آلمان
  • کسب نمره قبولی در ازمون مخصوص تابعیت
  • سلب خود از تابعیت کشور دیگر

بهترین شهرهای آلمان برای کاریابی

برلین Berlin

پایتخت آلمان ، محل شرکت های بزرگ و شناخته شده با بزرگترین کارفرمایان جهانی و همچنین محل تولد استارت اپ ها میباشد. برلین مجموعه ای بی پایان از فرصت های شغلی با تنوع بالای حقوق و مزایای مالی برای ایجاد آینده‌ای امن و روشن است. فناوری اطلاعات و ارتباطات ، رسانه ها و فناوری های نواورانه ، بخش تولید و کارخانجات قوی ترین بخش های اشتغال در برلین هستند. برلین در حال تبدیل شدن به به یک جاذبه گردشگری نیز است.

هامبورگ Hamburg

هامبورگ دومین شهر بزرگ آلمان و مرکز ملی تجارت است. علاوه بر بنادر این شهر که از مهم ترین بخش های کاریابی آلمان هستند ، بخش های خدمات ، تجارت ، گردشگری ، اموزش و بهداشت نیز از قوی ترین بخش های اقتصاد هامبورگ به حساب می ایند و کشاورزی درامد کمتری دارد. حقوق در هامبورگ بالاتر از میانگین ملی است.

فرانکفورت Frankfurt

فرانکفورت پنجمین شهر بزرگ آلمان و یک مرکز مالی پیشرو در جهان است. بانک مرکزی اروپا ، دویچه بانک ، بانک فدرال آلمان و سایز ارگان های مالی بزرگ در این شهر هستند. به دلیل تنوع صنایع مدرن و بخش امور مالی، فرانکفورت به یکی از بهترین شهرهای آلمان برای کار و زندگی و همچنین به پایتخت مالی آلمان تبدیل شده است.

مونیخ Munich

مونیخ بزرگترین شهر ایالت بایرن ، شهری ایده ال برای کارمندان اینده نگر است. مونیخ که مقر اصلی BMW است در بخش صنعت، مهندسی، فناوری نوآورانه و صنایع بهداشت و مشاغل مربوط به تجارت، ارتباطات، علم، حمل و نقل و سرگرمی قدرت جهانی بالایی دارد. دستمزدها در مونیخ برای کارمندانی که دارای مهارت‌های بالایی هستند، بالاتر از میانگین ملی است.

اشتوتگارت Stuttgart

بسیاری از شرکت های بزرگ جهانی مانند پورشه ، بوش ، دایملر و غیره در اشتوتگارت قرار دارند. اشتوتگارت با جذابیت بی نظیر و محیط پرجنب و جوش خود یکی از ۱۰ شهر برتر آلمان برای کار و زندگی و یکی از قدرتمندترین مناطق تجاری شهری در آلمان به شمار می‌رود. به دلیل فرصت‌های شغلی بسیار زیاد در این منطقه، حتما موفق به پیدا کردن کار در حوزه تخصص و توانایی خود خواهید شد.

کلن Cologne

کلن چهارمین شهر پرجمعیت آلمان است. صنایع تولیدی ، تجاری و اقتصادی بسیار پیشرفته و درامد بالا این شهر را به یکی از بهترین شهرهای آلمان برای کار تبدیل کرده است. علاوه بر صنعت خودرو که قطب اصلی اقتصاد این شهر است، بخش های اقتصادی دیگری نیز وجود دارند که اشتغال زایی بالایی دارند. رسانه ها و بخش های خدمات بیمه در شهر کلن آلمان بسیار توسعه یافته‌اند. این شهر آمیخته‌ای از فضای مدرن و کلاسیک است، بنابراین مهاجران شیفته ی کار و زندگی در شهر کلن آلمان هستند.

دوسلدورف Dusseldorf

وجود حدود ۸۵۰۰۰ شرکت در دوسلدورف، این شهر را به یک مرکز تجاری و علمی جهانی تبدیل کرده است. خدمات بهداشتی، فناوری نواورانه، صنعتی و بخش مد و فشن از صنایع پیشرفته دوسلدورف هستند. فرصت های شغلی نامحدود، حقوق و دستمزد بالا و کیفیت زندگی در شهر دوسلدورف بالاتر از استانداردهای ملی است.

لایپزیگ Leipzig

لایپزیگ بخش زیادی از صنایع مهم ساخت و ساز و مهندسی آلمان را دارد. شرکت‌های چند ملیتی مهمی مانند آمازون، BMW،DHL و پورشه در این شهر فعالیت می کنند، که تاثیرات قابل توجهی در زمینه فرصت‌های شغلی و افزایش درآمد گذاشته اند. در زمینه ادبیات نیز با داشتن افرادی همچون شیلر، نیچه و گوته به خود می‌بالد. همچنین به عنوان مهد موسیقی، تجارت و قهرمان پروری در آلمان شناخته می‌شود.

بن Bonn

بن از نظر حقوق و تنوع شغلی جزو برترین شهرهای آلمان قرار دارد و شانس یافتن شغل مناسب با درآمد بالا در این شهر بالاست. برای افراد تحصیل‌کرده ، بن یکی از بهترین شهرهای آلمان برای کار است، چراکه یک محیط مدرن با محوریت تحقیق را فراهم کرده که برای پیشرفت علمی ضروری است.

دارمشتات Darmstadt

صنایع شیمیایی و داروسازی در کنار بیوتکنولوژی، فناوری مهندسی، رسانه‌ها و ارتباطات و… قدرتمندترین بخش اقتصادی در این شهر است. برای افراد دارای مهارت، دارمشتات فرصتی برای شروع حرفه‌ ای جدید و موفق است. حقوق بالا، هزینه ‌های مقرون به صرفه و کیفیت عالی زندگی باعث می‌شود که دارمشتات یکی از بهترین شهرهای آلمان برای کار باشد.

مالیات در آلمان

قبل از مهاجرت به آلمان، لازم است با سیستم مالیاتی آلمان آشنا باشید (خصوصا اگر قصد کار در آلمان را دارید) . مالیات‌های اصلی در آلمان عبارتند از مالیات بر درآمد ، کمک‌های تامین اجتماعی ، مالیات همبستگی، مالیات بر ارزش افزوده و مالیات کلیسا. در ادامه به سوالاتی که ممکن است برای شما عزیزان ایجاد شود پاسخ خواهیم داد.

مالیات بر درامد چیست ؟

مالیات بر درآمد پولی است که از درآمد ناخالص شما به دولت پرداخت می شود. در آلمان کارفرمای شما به طور خودکار هر مالیاتی را که باید از دستمزد ناخالص شما کسر می کند و به اداره مالیات آلمان پرداخت می کند. کارفرمای شما حق بیمه تامین اجتماعی را نیز کسر خواهد کرد.

مالیات بر درآمد ابتدا در مصر باستان آغاز شد. مالیات بر درآمد در اروپا نیز از حدود قرن هجدهم، زمانی که کشورها نیاز به تأمین بودجه جنگ داشتند، وضع شد. کلمه آلمانی برای مالیات Steuer است که به یک معنی ان “وظیفه” است. زیرا به نوعی افراد موظف به پرداخت آن به بودجه ملی هستند.

مالیات بر درآمد در آلمان تصاعدی است و از ۱۴% شروع می شود و به تدریج تا ۴۲% یا برای درآمدهای بسیار بالا تا ۴۵% افزایش می یابد.یعنی هرچه درآمد بیشتر باشد، نرخ مالیات نیز بالاتر می رود. با وجود اینکه در کشور آلمان تمام افراد شاغل باید مالیات بر درآمد بپردازند اما شرایطی وجود دارد که برخی افراد معاف از مالیات میشوند. به این معافیت مالیاتی در آلمان steuerbefreiung میگویند. اگر شخص مجرد بوده یا پارتنر رسمی نداشته باشد و درامد سالانه ۹۷۴۴ یورو یا کمتر داشته باشد از مالیات بر درامد آلمان معاف است.

این میزان درامد در آلمان برای افراد متاهل یا کسانی که در رابطه رسمی هستند ۱۹۴۸۸ یورو یا کمتر میباشد. اگر درامد فرد بیشتر از این میزان باشد مشمول مالیات بر درآمد آلمان میشود.

همانطور که گفته شد بیشترین مالیات در آلمان ۴۵ درصد است که این سقف مالیات der spitzensteuersatz نامیده میشود. این میزان مالیات در آلمان فقط برای مجردهایی با درآمد سالیانه بالاتر از ۲۶۵,۳۲۷ یورو و متاهل هایی با درامد سالانه بالاتر از ۵۳۰,۶۵۴ یورو میباشد.

کمترین میزان مالیات در آلمان یعنی ۱۴% برای مشاغلی با درامد بین ۹۷۴۴ یورو تا ۵۷،۹۱۸ یورو در سال میباشد. افرادی مانند فیزیوتراپیست ها ، پیشخدمتان ، کارگران ، معلمان ، معماران ، پرستاران ، آشپزها و …

۴۲% مالیات بر درامد در آلمان برای مشاغلی است که درآمد سالانه انها بین ۵۷،۹۱۹ یورو تا ۲۷۴،۶۱۲یورو میباشد. مشاغلی مانند پزشکی ، وکالت، مدیریت ، تخصص IT ، مهندسی و …

بیشترین مالیات در آلمان ۴۵% است و به مشاغلی با درآمد سالانه بالاتر از ۲۷۴،۶۱۳ یورو تعلق میگیرد مثلا سرمایه گذاران، تاجران موفق، صاحبان شرکت ها و…

لازم به ذکر است در تعیین مقدار مالیات بردرامد در آلمان علاوه بر میزان درامد، وضعیت تاهل، داشتن پارتنر، مادر تنها یا پدر تنها بودن و … لحاظ میشود.

با توجه به این عوامل، ۶ گروه مالیاتی به نام Steuerklassen در آلمان وجود دارد که هر فرد در یکی از این طبقات قرار میگیرد. طبقه ای که در آن قرار می گیرید بر میزان مالیات شما در آلمان تأثیر می گذارد.

طبقه اول: افراد مجرد ، بیوه ، طلاق گرفته یا افراد متاهل که همسرشان در خارج از آلمان زندگی میکند.

طبقه دوم: پدر یا مادر تنها (single mother or father)

طبقه سوم:  افراد متاهلی که همسرشان حقوق دریافت نمی کند یا حقوقش بسیار کمتر از انهاست. یعنی افرادی که حقوقشان بیشتر از همسرشان است.

طبقه چهارم: افرادی که متاهل هستند و هردو شاغل و حقوق نزدیک به هم دارند.

طبقه پنجم:  افراد متاهلی که حقوقشان بسیار کمتر از همسرشان است.

طبقه ششم: افرادی که بیشتر از یک شغل و چند منبع درامد دارند.

در انتهای سال افراد میتوانند اظهارنامه مالیات بردرامد خود را به اداره امور مالیاتی آلمان ارائه دهند و با توجه به توضیحاتی که درباره درامد و هزینه های خود داده اند، از دولت بخواهند امکان دریافت بازپرداخت را بررسی کند. این هزینه ها شامل موارد زیر میشود.

هزینه جابجایی محل زندگی به دلایل کاری

هزینه درخواست شغل و بررسی مدارک

هزینه سفر یا رفت و امد به محل کار

هزینه های برنامه بازنشستگی خصوصی

معمولا ۹۰% افراد موفق به دریافت حدودا ۹۰۰ یورو بازپرداخت مالیات بر درامد آلمان میشوند.

سخن پایانی

کشور آلمان به دلیل قدرت اقتصادی و صنعتی ای که در سطح جهانی دارد، همچنین به دلیل اعلام نیاز سالانه به حدود چندصد هزار نیروی کار و شرایط مطلوب کاری و کیفیت بالای زندگی، مقصد بسیار پرطرفداری برای متقاضیان مهاجرت کاری است. موسسه مشاوره مهاجرتی نیک افرینان هونام با مشاوران و متخصصان مجرب و متعهد خود و ارتباط با موسسات کاریابی و کارفرمایان در دیگر کشورها از جمله آلمان، شما را برای رسیدن به موفقیت در یافتن شغل موردنظر، عقد قرارداد کاری، اخذ ویزای کاری، اقامت و …  همراهی میکند. برای توضیحات و راهنمایی های بیشتر با مشاورین ما در تماس باشید.

پاسخ به متداول ترین سوالات شما :

با وجود اینکه امکان کار در آلمان به زبان انگلیسی وجود دارد اما تعداد فرصت های شغلی به زبان انگلیسی در آلمان بیشتر از حدود ۱۰% نیست. بنابراین میتوان گفت اصلی ترین بخش کار کردن در آلمان، داشتن مهارت زبان آلمانی است.حتی اگر مجبور نباشید مهارت های زبان آلمانی خود را برای شغل خود ثابت کنید، گذراندن امتحانات و گواهینامه ها در CV یا رزومه شما خوب به نظر می رسد و شانس شما را هنگام درخواست شغل افزایش می دهد. به طور کلی سطح زبان آلمانی مورد نیاز برای ویزای کاری آلمان B1 است اما ممکن است بعضی کارفرمایان سطح بالاتری را مدنظر داشته باشند.

  • حداکثر سن ۴۵ سال ( درصورت داشتن سابقه کاری تخصصی و پیوسته و مهارت بسیار بالا، حداکثر ۵۰ سال )
  • حداقل مدرک لیسانس یا مدرک فنی حرفه ای معتبر
  • سابقه کاری مرتبط با مدرک حداقل ۲ سال
  • حداقل مدرک زبان انگلیسی آیلتس ۵/۵ یا زبان آلمانی سطح  B2

در صورت اخذ ویزای جستجوی کار آلمان، فرد ابتدا تنها به آلمان میرود. اگر موفق به یافتن شغل مناسب شود، با تبدیل ویزای جاب سیکر (جستجوی کار) آلمان به ویزای کاری آلمان میتواند درخواست ویزای همراه آلمان را بدهد. همراه شامل همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال میشود. علاوه بر ویزای کاری آلمان متقاضی باید توانایی اش در تامین هزینه های خانواده، داشتن درامد کافی و داشتن مسکن مناسب را اثبات کند.

اگر شما موفق به اخذ ویزای کاری آلمان شوید و به مدت ۵-۴ سال با پرداخت بیمه و مالیات در این کشور مشغول به کار باشید، میتوانید برای اخذ اقامت دائم آلمان اقدام کنید. شرایط اقدام برای اخذ تابعیت آلمان:

  • اثبات حضور ۸ ساله ی خود در این کشور پس از اخذ اقامت دائم آلمان
  • تسلط بر زبان آلمانی سطح b1
  • داشتن در امد کافی برای تامین مخارج زندگی خود و خانواده
  • عدم سوء سابقه کیفری در مدت اقامت در آلمان
  • کسب نمره قبولی در ازمون مخصوص تابعیت
  • سلب خود از تابعیت کشور دیگر

اگر متقاضی مدرک تحصیلی ندارد، باید حداقل در یک زمینه تخصص و مهارت عملی داشته باشد تا به جای مدارک دانشگاهی مدارک مهارتی خود را به سفارت ارائه دهد و معادل سازی صورت بگیرد.