راهنمای مهاجرت کاری به آلمان بدون مدرک دانشگاهی (موبایل)

مهاجرت کاری به آلمان بدون مدرک دانشگاهی

Work immigration to Germany without a university degree

آلمان صنعتی ترین کشور در قلب اتحادیه اروپا میباشد که از لحاظ اقتصادی پس از آمریکا و چین در رتبه سوم قدرتمندی ترین اقتصادها قرار دارد.از این رو فرصت‌های شغلی زیادی برای متخصصان فنی و افراد با مهارت‌های عملی فراهم کرده است.برخلاف تصور عمومی، مهاجرت کاری به آلمان تنها مختص افراد دارای مدارک دانشگاهی نیست بلکه این کشور در بسیاری از زمینه های صنعتی، فنی و خدماتی با کمبود نیروی کار مواجه است و برای جذب افراد ماهر، برنامه های مختلفی را تعریف کرده است. در این مقاله، راه‌های مهاجرت کاری به آلمان بدون نیاز به مدرک دانشگاهی بررسی شده است.

آلمان صنعتی ترین کشور در قلب اتحادیه اروپا میباشد که از لحاظ اقتصادی پس از آمریکا و چین در رتبه سوم قدرتمندی ترین اقتصادها قرار دارد.از این رو فرصت‌های شغلی زیادی برای متخصصان فنی و افراد با مهارت‌های عملی فراهم کرده است.برخلاف تصور عمومی، مهاجرت کاری به آلمان تنها مختص افراد دارای مدارک دانشگاهی نیست بلکه این کشور در بسیاری از زمینه های صنعتی، فنی و خدماتی با کمبود نیروی کار مواجه است و برای جذب افراد ماهر، برنامه های مختلفی را تعریف کرده است. در این مقاله، راه‌های مهاجرت کاری به آلمان بدون نیاز به مدرک دانشگاهی بررسی شده است.

۱. مهاجرت از طریق ویزای جستجوی کار (Job Seeker)

یکی از مسیرهای پرطرفدار برای ورود به بازار کار آلمان، ویزای جستجوی کار است که برای افراد دارای مهارت و تجربه کاری صادر می‌شود. این ویزا به فرد اجازه می‌دهد که به مدت ۶ ماه در آلمان اقامت داشته باشد و به دنبال کار بگردد.
اصلی ترین شرایط دریافت ویزای جستجوی کار بدون مدرک دانشگاهی:
• داشتن مدرک فنی حرفه‌ای یا سابقه کاری مرتبط در یک حوزه فنی یا خدماتی.
• داشتن حداقل ۲ تا ۳ سال تجربه کاری در رشته موردنظر.
• تسلط کافی به زبان آلمانی (حداقل B1 یا انگلیسی برای برخی مشاغل).
• توانایی تأمین هزینه‌های زندگی در طول مدت جستجوی کار.
بعد از پیدا کردن کارفرما، فرد می‌تواند ویزای خود را به ویزای کار تبدیل کند.

۲. مهاجرت کاری از طریق پیشنهاد شغلی (Job Offer)

افرادی که بتوانند یک پیشنهاد کاری از کارفرمای آلمانی واجد شرایط دریافت کنند، می‌توانند بدون نیاز به مدرک دانشگاهی به آلمان مهاجرت کنند. بسیاری از کارفرمایان آلمانی در بخش‌های فنی و خدماتی، نیازی به مدرک دانشگاهی ندارند، بلکه مهارت عملی و تجربه کاری برایشان اهمیت بیشتری دارد.
نکته طلایی : توجه داشته باشید که پیشنهاد کاری به تنهایی کافی نیست و باید منجر به اخذ قرارداد از کارفرما شود. صرفا با قراردادکاری نیز نمیتوان از سفارتخانه ویزا گرفت بلکه باید همه ی تاییدات مورد نیاز سفارتخانه از ارگان های متفاوت حاضر در آلمان اخد و به سفارتخانه ارائه شود.
مشاغل پرتقاضا در آلمان بدون نیاز به مدرک دانشگاهی:
• مشاغل فنی: تکنسین برق، جوشکار، تعمیرکار خودرو، مکانیک، لوله‌کش، نصاب آسانسور.
• حوزه سلامت: پرستار (سالمندان، کودکان یا … )، کمک‌پرستار، مراقب بیمار.
• بخش IT : برنامه‌نویس، تحلیل‌گر داده، کارشناس امنیت سایبری (با داشتن تجربه و نمونه‌کار).
• حوزه رستوران و هتلداری: آشپز، باریستا، کارگر رستوران، پذیرش هتل.
• مشاغل رانندگی: راننده کامیون، پیک موتوری، راننده تاکسی.

چطور میتوان جاب آفر گرفت ؟

اگر به دنبال ساده ترین پاسخ برای این سوال هستید باید گفت برای دریافت پیشنهاد شغلی، می‌توانید در سایت‌های کاریابی معتبر آلمان مانند Indeed.de، StepStone.de و LinkedIn ثبت‌نام کنید و رزومه خود را ارسال کنید. اما اگر به دنبال کارآمدترین پاسخ هستید باید بگویم بهتر است این کار را به دست یک متخصص بسپارید تا بتوانید در کوتاه ترین وقت ممکن به نتیجه دلخواه خود برسید.

۳. مهاجرت از طریق کارآموزی (Ausbildung)

آوسبیلدونگ (Ausbildung) در واقع برای افرادی در آلمان تعریف شده است که پس از اتمام دوران دبیرستان خود قصد ثبت نام در دانشگاه ها را ندارند و مصمم هستند تا با کسب مهارت ، سریع تر وارد بازار کار شوند.این دوره ها امکان ثبت نام برای متقاضیان بین المللی را نیز فراهم آورده است که فرصت بسیار خوبی برای مهاجرت متقاضیان مهاجرت قانونی به آلمان میباشد.

به عبارتی یک دوره کارآموزی فنی همراه با حقوق در آلمان است که به افراد بدون نیاز به مدرک دانشگاهی اجازه می‌دهد در یک زمینه فنی یا خدماتی آموزش ببینند و در حین یادگیری حقوق دریافت کنند. به عبارتی میتوان آوسبیلدونگ را مثل دوره های فنی و حرفه ای در ایران دانست با این تفاوت که سیستم آموزش فنی و حرفه‌ای ایران تا حد زیادی تحت تأثیر مدل آلمان قرار دارد. شایان به ذکر است که مشاغل فنی در کشورهای پیشرفته از مشاغل پردرآمد به حساب می آیند.

ویژگی‌های آوسبیلدونگ:

• مدت زمان آموزش: ۱.۵ تا ۳ سال.
• دریافت حقوق ماهانه در طول دوره.
• دریافت مدرک معتبر بین المللی
• امکان استخدام در شرکت آموزش دیده پس از اتمام دوره.

پرطرفدارترین رشته های آوسبیلدونگ:

• پرستاری
• کامپیوتر
• مکانیک خودرو
• برق صنعتی
• آشپزی حرفه‌ای
• پرستاری و مراقبت سالمندان
• نجاری و ساخت‌وساز

نکته طلایی : شاید برای شما جالب باشد که بدانید رشته ی پرستاری در آلمان رشته ی دانشگاهی نیست بلکه با سپری کردن دوره های مربوطه در این زمینه میتوانید بعنوان پرستار در مراکز درمانی و بیمارستان های این کشور مشغول به کار شوید.

انواع دوره های آموزشی آوسبیلدونگ :

آوسبیلدونگ ها در دو نوع دوره های آموزشی دوگانه و تک محور خلاصه میشوند.

دوره های اموزشی دوگانه :

این دوره ها شامل یک قسمت تئوری و یک قسمت عملی میباشد. قسمت های تئوری در کلاس های درس دایر شده و برای قسمت های عملی میبایست در قالب کارآموز مشغول به فعالیت شوید. البته توجه داشته باشید که در این نوع از دوره های آموزشی برای انجام کار آموزیتان به شما حقوق پرداخت میشود.

دوره های آموزشی تک محور :

در این دوره ها خبری از دریافت حقوق نیست و شما صرفا در کلاس های درس مشغول به فراگیری نکات و مهارت های مورد نظر میگردید. از این رو توصیه ما به همه ی شما عزیز این است که در دوره های آموزشی دوگانه شرکت کنید تا هم حقوق دریافت کنید و هم مهارت مورد نظر را با نظارت استاد خود آموزش ببینید و تمرین کنید.
چنانچه شما دارای شرایط سنی مناسب و سوابق کاری مناسبی باشید میتوانید با شرکت در این دوره ها وارد آلمان شوید و پس از چند سال با رعایت قوانین این کشور پاسپورت آلمانی خود را دریافت کنید تا شهروند آلمان شوید و یک فرد دو ملیتی به حساب بیاید.

چطور برای آوسبیلدونگ اقدام کنم:

اگر به دنبال ساده ترین پاسخ برای این سوال هستید باید گفت برای دریافت پیشنهاد شغلی، می‌توانید در سایت‌های کاریابی معتبر آلمان مانند azubi.de و ausbildung.de ثبت‌نام کنید و رزومه خود را ارسال کنید. اما اگر به دنبال کارآمدترین پاسخ هستید باید بگویم بهتر است این کار را به دست یک متخصص بسپارید تا بتوانید در کوتاه ترین وقت ممکن به نتیجه دلخواه خود برسید.

۴. مهاجرت از طریق کار فصلی (Seasonal Work)

افرادی که به دنبال فرصت‌های کوتاه‌مدت کاری هستند، می‌توانند از طریق ویزای کار فصلی آلمان اقدام کنند. این ویزا معمولاً برای کارهای کشاورزی، بسته‌بندی، گردشگری و خدماتی صادر می‌شود و نیازی به مدرک دانشگاهی ندارد. شایان به ذکر است که این نوع ویزا برای ایرانیان داخل ایران صادر نمیشود اما ایرانیان حاضر در اتحادیه اروپا شانس بیشتری برای این نوع ویزا دارند.

شرایط دریافت ویزای کار فصلی:

• سن بالای ۱۸ سال.
• داشتن پیشنهاد شغلی از یک کارفرمای آلمانی.
• مدت زمان ویزا سه الی شش ماه با امکان تمدید ویزا

نتیجه گیری :

مهاجرت کاری به آلمان بدون مدرک دانشگاهی کاملاً امکان‌پذیر است، به شرطی که مهارت فنی، تجربه کاری و سطح زبان مناسبی داشته باشید. روش‌هایی مانند ویزای جستجوی کار، پیشنهاد شغلی، آوسبیلدونگ و کار فصلی از بهترین گزینه‌ها برای ورود به بازار کار آلمان هستند. برای افزایش شانس موفقیت، داشتن رزومه قوی، یادگیری زبان آلمانی و ارتباط با کارفرمایان آلمانی توصیه می‌شود. برای دریافت آخرین و به روزترین اطلاعات مهاجرتی آلمان با کارشناسان مجرب هونام اپلای تماس بگیرید و از مشاوره های تلفنی و حضوری آنها استفاده کنید.

پاسخ به متداول ترین سوالات شما :

پاسخ این سوال ارتباط کاملا مستقیمی به مدارک شما دارد بنابراین نمیتوان پاسخ قطعی به این سوال داد. برای دریافت پاسخ مشخص این سوال توصیه میشود با کارشناسان ما تماس بگیرید تا باتوجه به شرایطتان پاسخ دقیق را دریافت کنید.

شرکت در دوره‌های آوسبیلدونگ بهترین گزینه برای افراد بدون سابقه کاری است.مگر در صورتی که مدرک دانشگاهی مورد تایید آلمان را دارید.

بله بعد از اتمام دوره میبایست در آزمون شرکت کنید که اگر نمره قابل قبولی نگیرید باید همچنان در دوره شرکت کنید.

بله، اگر بین سه تا پنج سال در آلمان کار کنید ، بیمه و مالیات پرداخت کنید به شما اقامت دائم تعلق خواهد گرفت که پس از آن نیز میتوانید برای شهروندی آلمان اقدام کنید.

بله ، چنانچه شما مدارک دانشگاهی معتبر و مورد تایید آلمان را داشته باشید ، بدون مدارک فنی و حرفه ای نیز میتوانید مهاجرت کنید.

خیر، این کار غیرقانونی است و بهتر است از طریق ویزای جستجوی کار یا پیشنهاد شغلی اقدام کنید. به جرئت میتوان گفت در هیج بیشتر کشورهای پیشرفته بجز کشورهایی مثل کانادا ، امکان تبدیل ویزای توریستی به ویزای کاری وجود ندارد.