مهاجرت به کانادا

مهاجرت به کشور کانادا

immigration to Canada

نام کشور : کانادا

زبان : انگلیسی و فرانسوی

پایتخت : اتاوا

نوع حکومت : فدرال /پارلمانی /پادشاهی مشروطه

جمعیت : بیش از ۳۸ میلیون نفر

واحد پولی : دلار کانادا؛ معادل ۰.۷۸ دلار آمریکا

منطقه زمانی : GMT-5

نام کشور : کانادا

زبان : انگلیسی و فرانسوی

پایتخت : اتاوا

نوع حکومت : فدرال /پارلمانی /پادشاهی مشروطه

جمعیت : بیش از ۳۸ میلیون نفر

واحد پولی : دلار کانادا؛ معادل ۰.۷۸ دلار آمریکا

منطقه زمانی : GMT-5

مهاجرت به کانادا

کانادا یکی از کشورهای ثروتمند با بالاترین سطح رفاه و استانداردهای زندگی است. صدها هزار شغل جدید سالانه در این کشور ایجاد می‌شود و فرصت‌های نامحدودی برای متقاضیان کاریابی وجود دارد. کانادا بهترین مقصد برای سرمایه گذاری و مهاجرت است. کیفیت بالای خدمات پزشکی، اعتبار بین‌المللی دانشگاه‌های کانادا و امنیت و آرامش اجتماعی از جمله دلایلی است که بیشتر مهاجران را به این کشور جذب کرده است. افراد با سفر به این کشور می‌توانند از طبیعت خیره کننده، یخچال‌های شناور و همچنین منظره شفق قطبی گرینلند لذت ببرند. جاذبه‌های شگفت‌انگیز طبیعی این کشور را به یکی از عالی‌ترین مناطق برای مهاجرت و گردشگری تبدیل کرده است.

مهاجرت به کانادا

کانادا یکی از کشورهای ثروتمند با بالاترین سطح رفاه و استانداردهای زندگی است. صدها هزار شغل جدید سالانه در این کشور ایجاد می‌شود و فرصت‌های نامحدودی برای متقاضیان کاریابی وجود دارد. کانادا بهترین مقصد برای سرمایه گذاری و مهاجرت است. کیفیت بالای خدمات پزشکی، اعتبار بین‌المللی دانشگاه‌های کانادا و امنیت و آرامش اجتماعی از جمله دلایلی است که بیشتر مهاجران را به این کشور جذب کرده است. افراد با سفر به این کشور می‌توانند از طبیعت خیره کننده، یخچال‌های شناور و همچنین منظره شفق قطبی گرینلند لذت ببرند. جاذبه‌های شگفت‌انگیز طبیعی این کشور را به یکی از عالی‌ترین مناطق برای مهاجرت و گردشگری تبدیل کرده است.

فهرست عناوین

چرا مهاجرت به کانادا

از دلایل مهاجرت به کانادا این است که این کشور از نظر اقتصادی بسیار پیشرفته و با نرخ بیکاری پایین می‌باشد. افراد برای داشتن رفاه اجتماعی بیشتر، سرمایه‌گذاری، کار و تحصیل به این کشور مهاجرت می‌کند. کانادا یکی از بزرگترین کشورهای جهان می‌باشد و به دلیل مزایایی که برای مهاجران در نظر می‌گیرد گزینه بسیار مناسبی برای مهاجرت است. افراد از اقوام و ملل گوناگون در تمامی کشورهای دنیا برای فراهم کردن آینده‌ای روشن برای خود و فرزندانشان اقدام به تشکیل پرونده مهاجرت به کانادا می‌نمایند. اگر افراد به دنبال کشوری هستند که در آنجا احساس امنیت کنند، کانادا بهترین انتخاب است.

مزیت‌های مهاجرت به کانادا

کانادا جزو ده کشور برتر جهان از نظر اقتصادی است. این کشور امنیت، آرامش و امکانات رفاهی پیشرفته‌ای را برای شهروندان خود فراهم کرده است و همواره متقاضیان زیادی برای مهاجرت به این کشور اقدام می‌کنند. در این کشور نژادپرستی دیده نمی‌شود و مهاجران همانند سایرین از قوانین یکسانی برخوردارند. کشور کانادا یکی از امن‌ترین کشورهای جهان می‌باشد و میزان جرم و جنایت در آن بسیار پایین است. همچنین جامعه کانادا چند فرهنگی و دارای تنوع قومیتی هستند و یک مهاجر در آن جا احساس غربت نخواهد کرد. مردم این کشور به دو زبان انگلیسی و فرانسه صحبت می‌کنند و در دانشگاه‌های آن به هر دو زبان تدریس می‌شود.

بهترین شهرهای کانادا برای زندگی

از نظر ایرانی‌ های کانادا شهرهای ونکوور، مونترال، تورنتو بهترین شهرهای کانادا برای زندگی هستند. پرجمعیت‌ترین شهر کانادا تورنتو می‌باشد و آبشار نیاگارا از جمله جاذبه‌های گردشگری آن است. ونکوور از سرسبزترین مناطق کانادا و در استان بریتیش کلمبیا قرار دارد زبان اول در ونکوور و تورنتو انگلیسی است. شهر مونترال در جنوب شرقی این کشور و در استان کبک است. زبان اول در استان کبک فرانسه می‌باشد. استان‌های کانادا علاوه بر جذب مهاجر به روش معمول(از طریق اداره مهاجرت کشور) می‌توانند برنامه خاصی را برای جذب مهاجر به نام برنامه‌های استانی PNP داشته باشد. به عبارت دیگر هر یک از استان‌های این کشور سالانه گزینه‌های جاب آفر یا سرمایه گذاری و… را در قالب برنامه‌های استانی برای مهاجران در نظر می‌گیرد. اگرچه قوانین مهاجرتی همه استان‌های این کشور مشابه است با این حال در برخی موارد هرکدام از استان‌ها شرایط ویژه ای دارند.

برای مثال حداقل میزان سرمایه گذاری در استان کبک ۲۰۰ هزار دلار است اما در استان انتاریو حداقل سرمایه گذاری ۲۵ میلیون دلار در نظر گرفته شده است. متقاضیان با بررسی قوانین مهاجرتی هر استان می‌توانند بهترین شهر را متناسب با شرایط خود انتخاب کنند.

با چه روش‌هایی می توان به کانادا مهاجرت کرد؟

روش‌های متعددی برای مهاجرت به کانادا در نظر گرفته شده است. مهاجرت تحصیلی، کاری، ازدواج، تولد فرزند، استارتاپ، توریستی و سرمایه‌گذاری از جمله مواردی هستند که برای تشکیل پرونده مهاجرتی در نظر گرفته می‌شوند. روند بررسی پرونده مهاجرتی هرکدام از روش‌ها متفاوت است. هر سال بر تعداد متقاضیان مهاجرت به این کشور افزوده می‌شود. با داشتن پرونده مهاجرتی بدون نقص، روند رسیدگی به پرونده در میان انبوهی از متقاضیان سریع‌تر انجام خواهد شد.

تحصیل از راه‌های مهاجرت به کانادا

دانشگاه‌های کانادا از اعتبار بین‌المللی برخوردارند و تحصیل در این دانشگاه‌ها و مهاجرت به کانادا از اهداف مهم بسیاری از دانشجویان در سراسر دنیا است. دانشجویان ایرانی نیز به دلیل بالا بودن کیفیت آموزشی این دانشگاه‌ها علاقه بسیاری به ادامه تحصیل در این کشور دارند. ویزای تحصیلی از نوع ویزاهای موقت است اما دانشجویان بعد از پایان تحصیلات خود می‌توانند از طریق سیستم ویزا اکسپرس اینتری کانادا اقامت دائم بگیرند یا برای ویزای ۳ ساله بعد از فارغ‌التحصیلی اقدام کنند. دانشجویان در کانادا اجازه کار به صورت پاره وقت را دارند و همچنین برای همسر خود می‌توانند مجوز اقامت و کار دریافت کنند. علاقه‌مندان به ادامه تحصیل در دانشگاه‌های کشور کانادا باید قبل از درخواست ویزا، از یک دانشگاه، کالج و یا موسسه آموزشی در کانادا پذیرش تحصیلی خود را دریافت کنند. در حال حاضر امکان مهاجرت تحصیلی بدون هیچ محدودیتی وجود دارد.

دانشگاه مونترال و دانشگاه مک‌گیل دو دانشگاه برتر استان کبک هستند که در رتبه ۳۴ و ۴۰ رتبه‌بندی تایمز قرار دارند. همچنین دانشگاه ونکوور در رتبه ۴۶ رتبه بندی QS و در رتبه ۳۴ تایمز قرار دارد. بهترین دانشگاه‌های استان انتاریو که جایگاه خوبی در رتبه بندی تایمز دارند عبارتند از دانشگاه تورنتو، دانشگاه مک‌مستر، دانشگاه واترلو، دانشگاه وسترن و دانشگاه اتاوا. متوسط هزینه سالانه زندگی برای دانشجو ۱۲ هزار دلار و متوسط شهریه سالانه ۲۵ هزار دلار است. البته در برخی شهرهای کانادا میزان هزینه زندگی و شهریه دانشگاه‌ها ممکن است بیشتر از این مقدار یا کمتر باشد. مجوز اقامت تحصیلی در کانادا تا ۹۰ روز بعد از پایان دوره تحصیل معتبر است.

شرایط و مدارک مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی به کانادا

برای گرفتن پذیرش از دانشگاه‌های کانادا در مقطع کارشناسی ارائه مدرک دیپلم ۱۲ ساله به صورت ترجمه شده، ریز نمرات ۳ سال آخر تحصیل، تکمیل فرم درخواست پذیرش و نمره آیلتس بالای ۶ مورد نیاز است. در صورت قبول درخواست ادامه تحصیل در دانشگاه، نامه پذیرش برای متقاضی ایمیل خواهد شد. همچنین برای پذیرش در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا، ارائه مدرک تحصیلی قبلی به صورت ترجمه شده، انگیزه‌نامه، نمرات برخی آزمون‌ها مانند GRE، SAT و GMAT، نمره قبولی در آزمون زبان و شرکت در مصاحبه دانشگاه ضروری است. متقاضیان تحصیل در رشته پزشکی و دندانپزشکی باید نتیجه آزمون MCAT و یا DAT را داشته باشند. همچنین داشتن مقالهISI، مدرک زبان، مدارک تمکن مالی، نامه تاییدیه از استاد راهنما و معدل بالای ۳.۵ از مواردی است که برای پذیرش در رشته‌های پزشکی مورد بررسی قرار می‌گیرد. پرداخت هزینه برای ویزای تحصیلی کانادا در دو مرحله انجام می‌شود. در مرحله اول هزینه ثبت‌نام و بخشی از شهریه و در مرحله دوم هزینه سفارت و ویزا دریافت می‌شود.

برای گرفتن ویزای تحصیلی، ارائه مدرک زبان از آزمون‌های بین‌المللی معتبر مانند GRE، TOEFL، IELTS، PTE مورد نیاز است در غیر این‌ صورت دانشجویان باید یک دوره زبان را قبل از ورود به کالج یا دانشگاه بگذرانند. همچنین افراد زیر ۱۸ سال نیازی به ارائه مدرک زبان ندارند. پاسپورت، مدارک سوابق تحصیلی ترجمه شده ، ریز نمرات ترجمه شده، مدارک سوابق شغلی، نامه پذیرش در دانشگاه‌های کانادا، انگیزه‌نامه تحصیلی از جمله مدارکی است که برای اخذ ویزای تحصیلی کانادا لازم است. مهاجران خارجی در کانادا در صورت داشتن ویزاهای دیگر امکان درخواست ویزای تحصیلی را دارند. تحصیل در دانشگاه‌های کانادا رایگان نیست و دانشجویانی که بورسیه ندارند باید مدرک تمکن مالی را داشته باشند. تمکن مالی نشان دهنده توانایی پرداخت شهریه دانشگاه، هزینه رفت و آمد و زندگی در کانادا است.

کار در کانادا

متقاضیان مهاجرت کاری هر چه اطلاعات بیشتری در مورد کشور کانادا داشته باشند، سریع‌تر می‌توانند با محیط کار کانادا سازگار شوند. در این کشور نیروی کار ماهر به اندازه کافی وجود ندارد و متقاضیان کار به راحتی شغل پیدا می‌کنند. با پیدا کردن کار در کانادا علاوه بر ویزای کاری می‌توان اقامت دائم این کشور را نیز دریافت کرد. افراد برای اینکه بتوانند در کانادا مشغول به کار شوند باید مجوز کار (Work permit) داشته باشند. به دارندگان مجوز کار، اجازه اقامت موقت ۲ ساله داده می‌شود که بعد از ۲ سال قابل تبدیل به اقامت دائم می‌باشد.

برنامه‌های مهاجرت به کانادا از طریق کار شامل برنامه ویزا اکسپرس اینتری کانادا، برنامه‌های استانی، برنامه‌های مهاجرتی حوزه آتلانتیک و برنامه‌های مهاجرتی کارکنان حوزه بهداشت است. علاوه بر آنچه گفته شد برنامه‌هایی خارج از وزارت کار کانادا نیز وجود دارند که امکان گرفتن ویزای کاری را فراهم کرده‌اند. اخذ ویزای کاری از طریق برنامه   NAFTA و یا دعوتنامه اساتید دانشگاهی از آن جمله مواردی هستند که می‌توان بدون تایید وزارت کار کانادا، در این کشور مشغول به کار شد.

کارجویان برای انتخاب مسیر شغلی و مهاجرتی مناسب باید با لیست مشاغل مورد نیازی که هر ساله کشور کانادا اعلام می‌کند و طبقه‌بندی مشاغل در این کشور آشنا باشند. برنامه‌های مهاجرت کاری به کانادا از سیستم های امتیازدهی خاصی استفاده می‌کنند. سن، سابقه کار معتبر، سابقه تحصیلی و تسلط به زبان انگلیسی یا فرانسوی از جمله شاخص‌های امتیازدهی در برنامه‌های مهاجرت کاری به کانادا هستند. برای گرفتن ویزای کاری می‌بایست بازگشت فرد به کشور خودش بعد از اتمام کار به اثبات برسد. علاوه بر این مدارکی مبنی بر تمکن مالی، عدم سوء پیشینه و گواهی سلامتی پزشکی نیز مورد نیاز است. فرم تعهدات مربوط به عدم فعالیت در مشاغل ممنوعه نیز باید تکمیل گردد و همراه با سایر مدارک در پرونده مهاجرت کاری به اداره مهاجرت ارائه شود.

شرایط و مدارک مورد نیاز برای کار کانادا

مدارکی که برای دریافت مجوز کار و مهاجرت به کانادا ضروری می‌باشند عبارتند از: پاسپورت که ترجیحا ۶ ماه از آن باقی مانده باشد، اصل یا کپی تمام صفحات پاسپورت‌های قبلی، تکمیل فرم درخواست ویزای اقامت موقت، تکمیل فرم اطلاعات خانواده، نامه پیشنهاد کار یا قرارداد با کارفرمای آینده، توصیه نامه از کارفرما، مدرک سوابق کاری یا تحصیلی، مدارک سرمایه‌گذاری یا صورتحساب بانکی.

سرمایه گذاری در کانادا

شرایط برای مهاجرت به کانادا از طریق ویزای سرمایه‌گذاری در هر استان متفاوت است. در استان بریتیش کلمبیا با سرمایه گذاری حداقل ۲۰۰ هزار دلار و اثبات پشتوانه مالی ۶۰۰ هزار دلاری می‌توان اقامت ۲ ساله کانادا را دریافت کرد. بعد از گذشت ۲ سال از سرمایه گذاری، مجوز اقامت موقت قابل تبدیل به اقامت دائم کشور کانادا است. در استان انتاریو حداقل ۲۵ میلیون دلار برای گرفتن ویزای سرمایه گذاری و یا راه اندازی کسب و کار در نظر گرفته شده است. البته علاوه بر حداقل مبلغ گفته شده، داشتن طرح تجاری از مهم‌ترین شرایط سرمایه گذاری در استان انتاریو است.

حداقل سرمایه گذاری در استان کبک ۲ میلیون دلار است که ۱۲۰۰۰۰۰ دلار آن طی ۵ سال نزد دولت باقی می‌ماند و به آن سودی تعلق نمی‌گیرد. اگر متقاضی تمکن مالی ندارد می‌تواند حدود ۳۵۰ هزار دلار کانادا را به یک موسسه مالی مورد تایید بدهد تا آن موسسه مبلغ ۱۲۰۰۰۰۰ دلار را به جای متقاضی به دولت پرداخت کند در این روش مبلغ ۳۵۰ هزار دلار به متقاضی برگردانده نمی‌شود. سرمایه گذار بعد از گذشت ۵ سال و طی مراحلی می‌تواند اقامت دائم را به شهروندی کانادا تبدیل کند.

شرایط و نحوه دریافت ویزا سرمایه گذاری کانادا

افراد با سرمایه گذاری از طریق استارتاپ، ثبت شرکت، خود اشتغالی و خرید بیزینس می‌توانند اقامت دائم این کشور را دریافت کنند. نکته قابل توجه این است که در کانادا سرمایه گذاری بر روی ملک وجود ندارد و افراد نمی‌توانند بدون داشتن اقامت دائم در این کشور ملک خریداری کنند. مدارکی که برای دریافت ویزای سرمایه‌گذاری مورد بررسی قرار می‌گیرد عبارتند از: پاسپورت، مدارک سابقه شغلی، مدارک سوابق تحصیلی، طرح یا سند کسب و کار، مدرک زبان انگلیسی یا فرانسوی، تمکن مالی برای زندگی در کانادا حداقل به مدت ۶ ماه.

استارتاپ از راه‌های سرمایه گذاری در کانادا

متقاضیان مهاجرت به کانادا از طریق ویزای استارتاپ باید بتوانند شرکت‌های معرفی‌شده توسط اداره مهاجرت را برای سرمایه گذاری در پروژه استارتاپی خود جذب کنند تا سرمایه مورد نیاز آن تامین گردد. ایده‌های استارتاپی باید جدید باشند به این معنا که نمونه دیگری از آن وجود نداشته باشد. اگر طرح مورد پذیرش شرکت‌های سرمایه‌گذاری (Designated Canadian Angel Investor Group) قرار بگیرد حداقل مبلغ سرمایه گذاری در آن ۷۵ هزار دلار است. همچنین برای طرح‌های استارتاپی ریسک‌پذیر که توسط شرکت‌های (Designated Canadian Venture Capital Fund) مورد پذیرش قرار می‌گیرند حداقل سرمایه‌گذاری ۲۰۰ هزار دلار است. اگر طرح توسط شرکت‌های (Canadian Business Incubator Program) پذیرفته شود باید متقاضی در برنامه‌های آموزشی آن ها حضور پیدا کند.

افراد برای مهاجرت به کانادا می‌بایست بودجه کافی برای سکونت و زندگی در کانادا را داشته باشند و تمکن مالی آنها نیز مورد بررسی قرار می‌گیرد.

در حال حاضر مدارک لازم برای اخذ ویزای استارت آپ عبارتند از: تمامی مدارک تحصیلی و شغلی به صورت ترجمه شده و معتبر، پاسپورت متقاضی و خانواده درجه اول و مدارک بانکی جهت اثبات تمکن مالی.

ثبت شرکت یکی از راه‌های سرمایه گذاری در کانادا

کارآفرینانی که سرمایه لازم برای راه اندازی کسب و کار خود طی مدت ۶ ماه تا یکسال را دارند می‌توانند برای ویزای ثبت شرکت اقدام کنند. افراد برای گرفتن ویزای ثبت شرکت نیازی به سرمایه گذاری ندارند و با هر سرمایه‌ای می‌توانند یک شرکت راه‌اندازی کنند که از مزایای این ویزا می‌باشد. البته نکته قابل توجه این است که مجوز کاری شرکت یا کسب و کار باید توسط سرمایه گذاران یا شرکت‌های داخلی پشتیبانی شود.

خرید بیزینس از راه‌های سرمایه گذاری در کانادا

برای مهاجرت به کانادا، با خرید بیزینس و انجام مراحل مربوط به آن می‌توان ویزای اقامت دائم را دریافت کرد. حداقل سرمایه مورد قبول برای خرید بیزینس ۲۰۰ هزار دلار می‌باشد. داشتن برنامه کاری و خرید حداقل ۵۱ درصد مالکیت کسب و کار از شرایط مهم این نوع ویزا است. داشتن مدرک زبان، تاییدیه (LMIA)، سابقه مدیریتی، حداقل مدرک تحصیلی دیپلم و بازدید از محل کسب و کار باعث افزایش امتیاز پرونده مهاجرتی خواهد شد.

خود اشتغالی و مهاجرت به کانادا

افرادی که در سطح ملی یا جهانی فعالیت‌های ورزشی یا فرهنگی دارند می‌توانند از طریق خوداشتغالی به این کشور مهاجرت کنند. علاوه بر این افرادی که در حوزه کشاورزی و باغداری تجربه دارند می‌توانند با ارائه تمکن مالی برای ویزای خود اشتغالی کانادا اقدام کنند. سابقه فعالیت (حداقل ۲ سال)، تحصیلات و سن از جمله موارد مهمی هستند که برای اعطای این ویزا مورد ارزیابی قرار می‌گیرند.

شرایط و مدارک مورد نیاز برای خود اشتغالی

مدارک مورد نیاز برای مهاجرت به کانادا و درخواست ویزای خود اشتغالی عبارتند از: فرم درخواست ویزا و پاسخ به سوالات آن به صورت صحیح، انگیزه نامه، پاسپورت و کپی تمام صفحات آن، عدم سابقه قضایی، گواهی تمکن مالی و سند ازدواج .

ویزای اکسپرس اینتری

یکی از روش‌های مهاجرت کاری، ویزا اکسپرس اینتری کانادا (Express Entry) است. این برنامه شاخص‌هایی را برای امتیازدهی به پرونده‌های مهاجرت کاری در نظر می‌گیرد و به متقاضیان بر اساس امتیاز، ویزای کاری اعطا می‌کند. نکته قابل توجه در این برنامه مهاجرتی این است که برای گرفتن ویزای کار احتیاجی به پیشنهاد کاری یا توصیه نامه کارفرما نیست. البته داشتن جاب آفر امتیاز متقاضی را برای گرفتن ویزا بالا خواهد برد. اکسپرس اینتری در سال ۲۰۱۵ توسط این کشور ارائه شد و در حال حاضر محبوب ترین سیستم مهاجرتی برای گرفتن اقامت دائم کانادا است. ۶۰ عنوان شغلی در این برنامه مهاجرتی در نظر گرفته شده است. در این سیستم مهاجرتی مشاغل و مهارت‌های شغلی در در ۵ سطح تقسیم‌بندی می‌شوند که عبارتند از: سطح صفر، سطح D، سطح C، سطحB  و سطح A.

پست‌های شغلی مدیریتی مانند مدیر رستوران یا مدیر شرکت در سطح صفر قرار دارند. مشاغل حرفه‌ای با مدرک دانشگاهی در سطح A قرار می‌گیرند برای مثال رشته های مرتبط با معماری و عمران یا پزشکی جزء این مشاغل هستند. مشاغلی  مانند کار در آشپزخانه رستوران، لوله‌کشی و برقکاری ساختمان که نیاز به دوره کارآموزی یا مدرک فنی دارند در سطح مهارت B قرار می‌گیرند. مهارت در سطح C شامل رانندگی وسایل نقلیه سنگین، خدمتکار و قصاب‌ است. البته مدرک دیپلم یا کارآموزی برای این مشاغل نیز مورد نیاز می‌باشد. مشاغلی مانند نظافتچی و سایر مشاغل کارگری که به مدرک تحصیلی نیازی ندارند در سطح مهارتی D قرار می‌گیرند.

در سیستم آنلاین ویزا اکسپرس اینتری کانادا برنامه‌های مهاجرت کاری مختلفی ارائه شده است مانند برنامه کار مهارت فدرال (FSTP)، برنامه کارگران ماهر فدرال (FSW)، برنامه مهاجرتی استانی و برنامه تجربه و مهارت کاری (CEO).

حداکثر زمان رسیدگی به پرونده اکسپرس اینتری در کانادا ۶ ماه است. برای متقاضیانی که بالاترین امتیازها را داشته باشند دعوتنامه ارسال خواهد شد و تنها ۹۰ روز بعد از ارسال دعوتنامه برای پیگیری تقاضا فرصت خواهند داشت.

ازدواج از راه‌های برای مهاجرت به کانادا

ازدواج با شهروندان این کشور یکی از روش‌های مهاجرت به کانادا و گرفتن اقامت آن کشور است. در ابتدا برای مهاجر خارجی مجوز اقامت موقت صادر می‌شود و پس از ۲ الی ۳ سال اگر به زندگی مشترک خود ادامه دهند، آن شخص می‌تواند برای اقامت دائم اقدام کند. اگر در یکی از استان های کانادا ازدواج کرده باشند، زوجین باید مدرک ازدواج صادر شده از آن استان را ارائه کنند. در صورت ازدواج در خارج از این کشور باید سفارت یا کنسولگری کانادا در آن کشور مدرک ازدواج آنها را تایید و ثبت کند. ازدواج‌های صوری برای گرفتن ویزا منجر به زندان، جریمه و یا اخراج از کشور می‌شود.

تولد فرزند و اقامت کانادا

اقامت کانادا بر اساس قانون خاک است. به این معنا که به کودکان متولد شده در این کشور تابعیت کانادا داده می‌شود. ویزای زایمان در کشور کانادا ۶ ماهه است. در صورتی که والدین تابعیت کانادا نداشته باشند، فرزند آنها بعد از ۱۸ سالگی می‌تواند برای گرفتن اقامت پدر و مادر خود به روش اسپانسرشیپ اقدام کند.

مهاجرت اسپانسرشیپ

افرادی که ویزای اقامت دائم در کانادا را دارند می‌توانند اسپانسرشیپ والدین، همسر، فرزندان، فرزند خوانده و پدربزرگ یا مادربزرگ خود شوند. همچنین در صورت از دست دادن والدین می‌توانند اسپانسرشیپ برادر یا خواهر، برادرزاده یا خواهرزاده خود باشند.

 مهاجرت استانی

به جز دو استان کبک و نوناووت، در همه استان‌های کانادا برنامه مهاجرتی استانی( PNP ) اجرا می‌شود. این برنامه هیچ ارتباطی با سیستم آنلاین اکسپرس اینتری نداشته و سیستم امتیازدهی خاص خود را دارند. در صورتی برای نیروی کار خارجی تقاضا می‌شود که نیروی کار بومی برای آن نباشد. همواره تقاضا برای نیروی کار در مناطق شمالی دورافتاده کانادا وجود دارد. داشتن جاب‌آفر معتبر، حداقل مدرک زبان ۵.۵، مدارک سابقه کاری و تحصیلی از جمله مواردی است که برای مهاجرت کاری در برنامه‌های استانی این کشور مد نظر قرار می‌گیرد. البته باید به این نکته توجه داشت که کارفرمای کانادایی زمانی می‌تواند جاب آفر برای متقاضی خارجی ارسال کند که آن فرد دارای تخصص بالایی بوده و شایسته تر از او در کانادا نباشد.

پناهندگی یک راه نامناسب

پناهندگی کانادا مسیر آسانی نیست و بهتر است متقاضیان بر اساس شرایط کاری یا تحصیلی خود روش‌های دیگری را برای مهاجرت به کانادا امتحان کنند. معمولا پناهندگی به هیچ کشوری توصیه نمی‌شود. آزار و اذیت، شکنجه و تهدید به مرگ به دلیل داشتن شرایط خاص سیاسی، مذهبی و اجتماعی از جمله مواردی است که با اثبات آنها می‌توان پناهنده کشورهای دیگر شد. مراحل پناهندگی کانادا از طریق درخواست به سازمان ملل یا اداره مرزبانی کانادا آغاز می‌شود. متقاضی ضمن درخواست باید امکان آسیب، آزار و اذیت و حتی تهدید و مرگ را به اثبات برساند.

متقاضی پناهندگی کانادا می‌تواند به محض ورود به این کشور در هر مکان مانند فرودگاه، پایانه‌های حمل و نقل و…  برای پناهندگی درخواست دهد. پناهنده کانادا بعد از ارسال درخواست باید چندین روز در کمپ پناهندگان یا هر مکان تعیین شده توسط اداره مرزبانی اقامت داشته باشد. پس از بررسی‌های لازم دادگاه حکم تایید یا رد اظهارات متقاضی را اعلام می‌کند. معمولا پرونده‌های پناهندگی به کانادا از طریق سازمان ملل در اولویت بررسی قرار می‌گیرند. افرادی که در کانادا به عنوان پناهنده شناخته می‌شوند می‌توانند برای اعضای خانواده خود هم ویزای اقامت دائم بگیرند. پناهندگان یکسال برای ارائه درخواست اقامت دائم فرصت دارند.

 سریع ترین راه برای مهاجرت به کانادا کدام است ؟

اخذ ویزای استارت آپ سریعترین راه برای مهاجرت به کانادا است. این روش نه تنها به سرمایه گذاری نیازی ندارد بلکه حتی اگر طرح شکست بخورد، متقاضی و خانواده او مجوز اقامت دائم خواهند داشت. همچنین در صورت نداشتن تجربه کاری و مدرک زبان می‌توان برای دریافت این ویزا اقدام کرد. ویزای استارتاپی ظرف دو ماه و اقامت دائم حداکثر ۲ سال به متقاضیان اعطا می‌شود.

علاوه بر این سیستم مهاجرت کاری ویزا اکسپرس اینتری کانادا از جمله محبوب ترین روش‌های اخذ ویزا می‌باشد. در این سیستم، از تمام استان‌های این کشور برنامه‌های مهاجرت کاری مختلفی در نظر گرفته می‌شود . اکثر مواقع مشاوران مهاجرتی بیان می‌کنند که برای گرفتن ویزای کانادا نمره آیلتس بالای ۵.۵ مورد نیاز است.

با این حال بهتر است متقاضیان بدانند که در صورت نداشتن مدرک زبان می‌توانند یک دوره تحصیلی زبان در استان کبک بگذرانند یا از طریق ویزای مالتیپل ۵ ساله اقدام کنند. به عبارتی بعد از گرفتن ویزا و مجوز اقامت می‌توان در دوره‌های آموزشی زبان انگلیسی و فرانسه شرکت کرد.

درآمدها در کانادا

سطح درآمد هر خانواده در کانادا حدود ۲۸ هزار دلار است و در مقایسه با مردم آمریکا از ۲۰ درصد حقوق بیشتری برخوردارند. این کشور از نظر درآمد در رتبه نهم در بین کشورهای دنیا قرار دارد. ۹۰ درصد شهروندان کانادا از شرایط زندگی خود رضایت دارند و میانگین شاخص امید به زندگی مردمان کشور کانادا ۸۱ سال است.

اخذ پاسپورت و شهروندی کانادا

افراد با داشتن مجوز اقامت دائم بعد از چند سال می‌توانند برای شهروندی و گرفتن پاسپورت کانادا اقدام کنند. دارندگان اقامت دائم می توانند از بیمه رایگان و سایر خدمات اجتماعی کشور کانادا استفاده کنند ولی حق رای ندارند.

مزایای دریافت پاسپورت و شهروندی کانادا

شهروندان کانادا حق رای در مورد مسائل سیاسی را خواهند داشت. امکان قرارگیری در پست‌های سیاسی برای شهروندان امکانپذیر است. شهروندان کانادا حق ورود و خروج به کشور کانادا بدون محدودیت زمانی را دارند و دیگر نیازی به حضور ۷۳۰ روزه طی ۵ سال نیست.

نحوه اخذ پاسپورت و شهروندی کانادا

افرادی که اقامت دائم کانادا را دارند، در طول ۵ سال متوالی باید ۷۳۰ روز در این کشور حضور داشته باشند در این صورت می‌توانند برای اخذ شهروندی اقدام کنند. پاسپورت کانادا تنها به شهروندان این کشور تعلق می‌گیرد و با آن می‌توان به تمام کشورهای دنیا سفر کرد.

شرایط اقامت برای یک فرد مقیم کانادا چیست؟

به افرادی که ویزای اقامت موقت یا دائم کانادا را دارند مقیم کانادا گفته می‌شود. این افراد شهروند محسوب نمی شوند و حق رای درباره مسائل سیاسی را نخواهند داشت. افراد باید همیشه کارت اقامت خود را به همراه داشته باشند. شرایطی که منجر به باطل شدن کارت اقامت دائم می‌گردد عبارتند از: عدم رعایت تعهد اقامت در کانادا، افراد به صورت داوطلبانه درخواست حذف اقامت دائم خود را بدهند، به دلیل ارتکاب به جرم بزرگ دستور لغو ویزا علیه شخص صادر و لازم الاجرا شود.

همانطور که گفته شد حضور ۷۳۰ روزه در کشور کانادا الزامی است. همچنین افراد برای تبدیل ویزای اقامت موقت به اقامت دائم باید مدرک زبان با نمره حداقل ۵ داشته باشند یا در دوره‌های آموزشی زبان شرکت کنند.

 وضعیت مهاجرت کانادا برای ایرانیان

ایرانی های کانادا بیشتر در استان‌های انتاریو، بریتیش کلمبیا و کبک سکونت دارند. بیش از ۸ میلیون مهاجر در کشور کانادا اقامت دارند که حدود ۳۰۰ هزار نفر آنها ایرانی های مقیم کانادا هستند. این کشور همانند ایالات متحده امریکا قوانین سخت‌گیرانه‌ای نسبت به ایرانیان ندارد. ایرانی های مقیم کانادا از حقوق شهروندی همانند سایر اتباع این کشور برخوردارند و می‌توانند در مشاغل سیاسی مشغول به کار شوند.

مهاجرت کانادا همراه با خانواده

افرادی که ویزای اقامت در کانادا را دارند می‌توانند برای همسر، فرزندان زیر ۱۸ سال و والدین بالای ۶۰ سال خود نیز ویزا بگیرند. البته متقاضیان برنامه مهاجرتی کارکنان ماهر (skilled work) باید در زمان تشکیل پرونده مهاجرتی اطلاعات خانواده خود را ثبت کنند و برای آنها ویزا بگیرند زیرا بعد از مهاجرت به کانادا امکان تشکیل پرونده مجدد برای خانواده را نخواهند داشت.

 جاذبه‌های توریستی کانادا

کشور کانادا جاذبه‌های تفریحی باورنکردنی دارد. در شمال کانادا رودخانه‌های بزرگ که به اقیانوس منجمد شمالی متصل می‌شوند و خرس‌های قطبی را می‌توان مشاهده کرد. یکی از جاذبه‌های منحصر به فرد کانادا، مهاجرت خرس‌های قطبی در شمال استان منیتوبا است. زمان مناسب مشاهده این جانوران در ماه اکتبر یا نوامبر است. در این ماه‌ها خرس‌های قطبی منتظرند تا آب یخ بزند و از خشکی به سمت یخ مهاجرت کنند.کوه‌های راکی، دره اوکاناگان و آبشار نیاگارا از محبوب ترین مقاصد گردشگری هستند. آبشار نیاگارا در فاصله کمی از تورنتو قرار دارد و دارای ارتفاع تقریبا ۵۷ متری است. خانواده‌ها از پیاده روی در پایین تپه نیاگارا که به دره و آبشار منتهی می‌شود، لذت خواهند برد.

پارک ملی بنف (Banff National Park) در شهر بنف از استان آلبرتا و در دامنه کوه‌های راکی قرار دارد. این پارک با داشتن دریاچه آبی رنگ، قله‌های پوشیده از برف و یخچال‌های طبیعی زیبایی‌های مناظر شگفت انگیز کانادا را به نمایش می‌گذارد. پیست اسکی (Whistler Blackcomb) در فاصله دو ساعتی از ونکوور است و یکی از مکان‌های پرطرفدار برای ورزش‌های زمستانی است.

آب و هوا و محیط زیست پاک کانادا

کانادایی‌ها به وضعیت محیط زیست کشور خود اهمیت زیادی می‌دهند. کانادا کشوری پر آب است و پناهگاه جانوران دریایی و پرندگان مهاجر می‌باشد. طبق گزارش‌های سازمان بهداشت جهانی سطح آلودگی هوای این کشور بسیار پایین است و از معدود کشورهایی می‌باشد که کمترین میزان جنگل‌زدایی را دارند. آب آشامیدنی کانادا از نظر استاندارد کیفیت بالایی دارد و تمام استان‌های این کشور از دستورالعمل‌های ایمنی آب پیروی می‌کنند.

مکان‌های تفریحی کانادا

مونترال قدیم با ساختمان‌های تاریخی مانند کلیسای زیبای نوتردام و تالار شهر، سبک زندگی مردم کانادا را در قرن هجدهم به تصویر می‌کشد. اغلب گردشگران برای لذت بردن از فضایی آرام به کنار ساحل مونترال می‌روند. یکی از  مناظر باورنکردنی‌ دنیا، جنگل‌های قدیمی با درختان بزرگ در اطراف شهر ویکتوریا است. این درختان بیش از ۱۰۰۰ سال قدمت دارند. همچنین یکی دیگر از مکان‌های تفریحی کانادا پارک استنلی ( Vancouver’s Stanley Park )در شهر ونکوور است. این پارک با مساحت ۴۰۵ هکتار مکانی مناسب برای پیاده روی یا دوچرخه سواری است. در داخل این پارک آکواریوم ونکوور، دریاچه زیبای بیور و باغ رز استانلی قرار دارد.

کانادا از نظر مساحت و جمعیت شناسی

کشور کانادا حدود ۱۰ میلیون کیلومتر مربع مساحت دارد و از جمله بزرگترین کشورهای جهان است. ۳ اقیانوس اطلس، آرام و قطب شمال این کشور احاطه کرده‌اند. علی رغم وسعت زیاد، حدود ۷۵ درصد جمعیت کانادا در مناطق جنوبی آن هستند.

در حال حاضر نزدیک به ۲۰۰ کشور در کانادا سفارتخانه داشته و از اقوام و ملل گوناگون شهروندی این کشور را دریافت کرده‌اند. شهر اتاوا پایتخت این کشور است که در ایالت انتاریو قرار دارد. کشور کانادا دارای ۱۰ استان است که عبارتنداز:

انتاریو (Ontario)، بریتیش‌کلمبیا (BritishColumbia)،‌ کبک (Quebec)، منیتوبا (Manitoba)، نیوفاندلند (newfoundlandAndLabrador)، پرینس‌ادوارد (PrinceEdwardIsland)، ساسکاچوان (Saskatchewan)، آلبرتا (Alberta)، نوا اسکوشیا (Nova Scotia)، نیوبرونزویک (New Brunswick)

اقتصاد کانادا

منابع طبیعی و صنایع معدنی گسترده‌ تاثیر زیادی در پیشرفت اقتصادی این کشور داشته است. توسعه اقتصاد صنعتی کانادا به دلیل صنایع بزرگی همچون نفت، محصولات شیمیایی، خودروسازی و… می‌باشد. کانادا در حال حاضر عضو گروه اقتصادی G8 است و علاوه براین در سازمان‌های بین‌المللی به صورت فعال حضور دارد. بیشترین معاملات بین‌المللی این کشور با ایالات متحده آمریکا است و شامل صادرات منابع معدنی، نفت و گاز، و محصولات کشاورزی و باغداری می‌باشد.

رفاه و درمان در کانادا

افراد برای دریافت مراقبت‌های بهداشتی رایگان باید کارت سلامت صادر شده توسط ادارات مهاجرت استانی که در آن زندگی می‌کنند را داشته باشند. همچنین مهاجر باید بعد از گرفتن اقامت موقت توسط کارفرما یا به صورت شخصی بیمه شده باشد.

اگر افراد دارای گواهینامه هستند، می‌توانند با گرفتن مجوز رانندگی بین‌المللی ‌( IDP ) از کشور مبدا خود و ترجمه آن به زبان انگلیسی و فرانسوی به راحتی در کانادا رانندگی کنند. برای شرکت در آزمون رانندگی و گرفتن گواهینامه هر یک از استان‌های این کشور روند خاصی را دارند. برای مثال در استان آلبرتا افراد می‌توانند با گواهینامه صادر نشده از این استان تا ۹۰ روز رانندگی کنند ولی بعد از آن باید از طریق آزمون رانندگی، گواهینامه استان آلبرتا را دریافت کنند. برای افزایش رفاه افرادی که ویزای اقامت کانادا را دارند تسهیلات و وام‌های مناسبی جهت خرید منزل یا بازسازی آن در نظر گرفته شده است.

وضعیت آب و هوا در کانادا

آب و هوای همه شهرهای کانادا مشابه نیست. برای مثال زمستان‌های مونترال بسیار سرد است و در گرمترین زمان روز دمای هوا به صفر درجه سانتیگراد می‌رسد. هوای سرد مونترال موجب شده تا مردم فقط از شهر زیر زمینی برای راه‌رفتن استفاده کنند. در مقابل در شهرهای ویکتوریا و بریتیش کلمبیا کمترین مقدار دمای هوا در شب ۴ درجه سانتیگراد است و مقدار بارش برف کمتری نسبت به سایر مناطق دارند.

سخن پایانی

این موسسه حقوقی با سالها تجربه، متعهد به ارائه خدمات با کیفیت به متقاضیان مهاجرت به کانادا می‌باشد و به افراد زیادی خدمات حقوقی و مشاوره برای تشکیل پرونده و طی کردن مسیر مهاجرتی ارائه داده است. اداره مهاجرت کانادا در مورد درخواست‌ها و مدارک موجود در پرونده مهاجرتی بسیار سختگیر است. عدم تکمیل پرونده مهاجرتی به صورت صحیح ممکن است باعث رد درخواست و صرف هزینه مازاد شود. متقاضیان مهاجرت با بهره‌گیری از راهنمایی و خدمات مشاوران و کارشناسان موسسه، شانس خود را برای اخذ ویزای کانادا افزایش خواهند داد.

پاسخ به متداول ترین سوالات شما :

برنامه مهاجرتی ویزا اکسپرس اینتری کانادا، سرمایه گذاری، کارآفرینی، تحصیلی، توریستی، اسپانسرشیپ، ازدواج و تولد فرزند از جمله روش‌هایی هستند که افراد می‌توانند از طریق آنها ویزا بگیرند. در صورت داشتن شرایط هر کدام از انواع ویزا می‌توانید به این کشور مهاجرت کنید.

همه افراد می‌توانند با توجه به سن، تحصیلات، سابقه شغلی و تمکن مالی برای مهاجرت به کانادا و گرفتن ویزای این کشور اقدام کنند. انتخاب مسیر درست برای تشکیل پرونده مهاجرتی متناسب با ویژگی‌ها و امتیاز هر شخص، اهمیت زیادی دارد.

کودک با تولد در خاک کانادا، شهروند آن کشور محسوب می‌شود حتی اگر والدین او تابعیت کانادا را نداشته باشند.

روش‌های گرفتن ویزای کار کانادا عبارتند از: برنامه‌های استانی، برنامه کار مهارت فدرال(FSTP)، برنامه کارگران ماهر فدرال(FSW) ، برنامه مهاجرتی استانی، برنامه تجربه و مهارت کاری(CEO)، کارآفرینی، استارتاپ، ثبت و یا خرید شرکت و خود اشتغالی. افراد در همه روش‌های گفته شده باید از طریق سیستم امتیازدهی اکسپرس اینتری اقدام کنند یا جاب آفر از کارفرمای کانادایی داشته باشند.